28.01.2022 |
Territoris.cat

Alpicat aprova remodelar les piscines i rehabilitar Cal Negre com a nova seu del consistori

Llum verda a dos dels projectes més ambiciosos de la legislatura i que es preveu estiguin enllestits l'any vinent

Llum verda a dos dels projectes Alpicat 1 interiro
Cal Negre està situat entre la plaça de l’Església i el carrer Major i l’any 2010 va ser declarat Bé d'Interès Local
Alpicat aprova remodelar les piscines i rehabilitar Cal Negre com a nova seu del consistori

L’Ajuntament d’Alpicat va aprovar en el ple d’aquest dilluns donar llum verda a dos dels projectes més ambiciosos de la legislatura, com són la remodelació de les piscines municipals i la construcció de la nova seu del consistori, que es farà rehabilitant Cal Negre, un edifici declarat com a Bé Cultural d’Interès Local. En el cas de les piscines, s’espera que estiguin enllestides per al maig del 2018, mentre que l’Ajuntament està previst per a finals de l’any vinent, dues intervencions que des de l’equip de govern s’estima que són molt necessàries.

Les piscines tindran zona de jocs, a més de, en el cas de la piscina gran, amb una àrea de platja i tres espais diferents per a infants, joves i adults

En el ple del dilluns, es va aprovar la modificació de pressupostos per fer front a aquestes dues intervencions i per a un tercer punt, la redacció d’un projecte per a la reurbanització del Casc Antic. En el cas de l’Ajuntament, la intervenció contempla la rehabilitació de Cal Negre com a dependències municipals, mentre que en el cas de les piscines consisteix en l’aprovació inicial de l’ampliació.Llum verda a dos dels projectes Alpicat 2 texte

La modificació del pressupost és per un global de 2.121.000 euros, que seran finançats mitjançant un crèdit a mig termini, tal com ha destacat l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, en precisar que “són dos equipaments que quedaran pel poble i que farem sense apujar ni un cèntim els impostos”. En aquest mateix sentit, Gilart ha volgut precisar que al ple del dilluns també es va tancar la liquidació del pressupost del 2016, que ha donat un resultat pressupostari de més de 659.000 euros i un romanent d’1.846.000 euros, unes xifres que reflecteixen que “l’Ajuntament està sanejat i en disposició d’afrontar inversions importants pel municipi”, a afegit l´Alcalde.

La nova seu de l’Ajuntament, es farà remodelant un edifici que està declarat com a Bé Cultural d’Interès Local

Pel que fa a l’Ajuntament, el canvi de seu permetrà donar resposta a dos necessitats: d’una banda, deixar enrere l’actual seu, que s’havia quedat petita, desfasada i amb barreres arquitectòniques, i que ara es destinarà a altres usos per a entitats i serveis; de l’altra, el fet que la nova seu s’ubiqui a Cal Negre servirà per rehabilitar un edifici, situat entre la plaça de l’Església i el carrer Major, que és d’un notable valor cultural i que l’any 2010 va ser declarat Bé d'Interès Local.

Segons el projecte, redactat pels serveis tècnics de la Diputació de Lleida, les noves dependències municipals constaran de cinc plantes (soterrani, planta baixa i tres plantes d’alçada), una superfície conjunta de més de 1.000 metres quadrats (221 per planta) i una adequació a la normativa vigent d’un conjunt que, a més, ja té fets els fonaments i estructura, amb la qual cosa es produeix un estalvi en diners i en temps, de manera que es preveu que la rehabilitació estigui enllestida a finals del 2018 i que ja estigui plenament operatiu coincidint amb l’inici del 2019.

El ple també va aprovar la redacció d’un projecte per a la reurbanització del Casc Antic

Quant a les piscines municipals, les tasques d’ampliació d’aquest espai s’iniciaran immediatament després de la campanya d’estiu d’enguany, és a dir, a l’octubre, per tal que tot estigui a punt per a l’estiu del 2018. En aquest cas, la superfície del recinte serà més del doble que l’actual, en passar dels 3.000 metres quadrats actuals als 7.000 que tindrà el nou espai.

Hi haurà tres piscines, amb un global de 1.004 metres quadrats de làmina d’aigua davant dels 434 actuals. Les instal·lacions estaran adaptades a totes les normatives vigents i disposaran de zona de jocs, a més de comptar, en el cas de la piscina gran, amb una àrea de platja i tres espais diferents per a infants, joves i adults. 

Alpicat aprova remodelar les piscines i rehabilitar Cal Negre com a nova seu del consistori
comentaris