25.02.2021 |
Territoris.cat

Alpicat recorda l'avi "Pantonet" amb un mural

Mural Alpicat-1
El mural realitzat per Oriol Arumí amb la col·laboració dels alumnes de l'Institut.
Alpicat recorda l'avi "Pantonet" amb un mural

​Alpicat ha estrenat un mural de l'artista Oriol Arumí, que s'ha ideat conjuntament amb alumnes de l'Institut. Aquest dimarts, l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, l’artista i els alumnes, acompanyats del professorat i de diversos familiars de Josep Escuer Gilart, la persona retratada al mural, han visitat avui el mur del carrer Sant Bartomeu on s'ha fet l'obra.

La creació presenta la imatge d’una noia jove i la imatge d’una persona gran, reproduint la persona de Josep Escuer Gilart. Conegut com el Pantonet, era un padrí alpicatí molt estimat pel seu caràcter i tarannà, que va gaudir d’un extraordinari estat de salut fins als darrers dies i que va morir el 2006, als 106 anys, després d’una vida dedicada a la pagesia però també amb una intensa activitat social com a comptador de la societat de ball, soci fundador de la cooperativa, interventor en les eleccions municipals i regidor.

Josep Escuer va rebre un càlid homenatge amb motiu del seu centenari, i ara tornarà a ser objecte de record amb aquest mural en què comparteix protagonisme amb una noia, tota una al·legoria de la unió entre les diferents generacions

L’objectiu d’aquest projecte era renovar el mural existent en aquest indret que, amb el temps, s’havia anat deteriorant força. L’Ajuntament va encarregar l’obra a Oriol Arumí, que va visitar l’Institut d’Alpicat on, amb l’ajut de tots els alumnes, que van presentar dibuixos del que ells s’imaginaven que hi podia anar en aquell espai, van acabar elaborant el disseny definitiu.

Per a la seva execució, Arumí també va escollir un grup d’alumnes als quals va ensenyar les tècniques bàsiques de l'art mural i que, a partir de dijous passat, el van ajudar a materialitzar-lo sobre el mur que ara ja llueix al carrer Sant Bartomeu.

Alpicat recorda l'avi "Pantonet" amb un mural
comentaris