19.08.2022 |

Aspa, la primera parada dels Camins de l'Or Líquid al Segrià Sec 2020

La 12a edició d’aquesta proposta cultural i gastronòmica comptarà amb 7 parades i oferirà totes les seves activitats i productes virtualment

Aspa, la primera parada dels Camins de l'Or Líquid al Segrià Sec 2020

El Consell Comarcal del Segrià ens convida un any més a redescobrir els racons més entranyables del Segrià Sec amb través dels Camins de l'Or Líquid.

Es tracta d'una proposta d'activitats que posa en alça tots els beneficis de l'oli d'oliva verge extra així com els productors de proximitat d'aquesta clau nutricional de la nostra dieta.

Els Camins de l'Or Líquid d'enguany tindran un total de 7 parades, que es desenvoluparan en 7 municipis del sud de la comarca des d'aquesta setmana i fins el pròxim 20 de desembre

Fotografia: Camins de l'Or Líquid del Segrià Sec
Fotografia: Camins de l'Or Líquid al Segrià Sec

Aspa és la protagonista de la primera parada dels Camins de l’Or Líquid d’enguany, que té lloc del 2 al 8 de novembre, una edició molt especial adaptada totalment a les circumstàncies sanitàries i que ha organitzat tota la seva programació online.

Regada pel riu Set, caracteritza la vila d’Aspa els extensos camps de secà, plens d’oliveres, cereals i ametllers, conreus mediterranis de tradició que s’han mantingut tot i el pas del temps sota l’atenta mirada de l’Església de sant Julià, de façana barroca, i les restes del palau gòtic. 

El Consell Comarcal del Segrià ha substituït els tradicionals esmorzars a les cooperatives per tallers, xerrades i receptes de cuina al seu canal de Youtube, concursos radiofònics i una campanya de publicitat per promoure la compra virtual

Fotografia: Diputació de Lleida
Fotografia: Diputació de Lleida

Aquesta setmana, el tastador Jaume Aran, del Panell de Tast de Catalunya serà l'encarregat de tutoritzar un tast d'oli d'oliva verge extra, una activitat que es podrà gaudir a través del Canal de Youtube del Consell Comarcal del Segrià.

En aquest, tot el públic també podrà descobrir els beneficis reals de l'or líquid a través de l'entrevista al metge del municipi i director de l'ABS Rural Sud, el Dr. Manolo Guiu.

Fotografia: Wikipedia
Fotografia: Cedida

Per altra banda, l’organització dels Camins de l’Or Líquid volen posar a prova a petits i grans respecte als seus coneixements sobre els municipis amfitrions d’aquest certamen.

Així, organitzen amb l’emissora de ràdio ponentina UA1 un concurs radiofònic on se’ls reptarà, cada setmana, podent guanyar un lot d’oli d’oliva verge extra.

Els guardonats d'aquesta setmana gaudiran dels productes de la cooperativa d’Aspa.

Les activitats tenen a lloc durant el novembre i desembre, coincidint amb la campanya de la recollida de l‘oliva

Aspa, la primera parada dels Camins de l'Or Líquid al Segrià Sec 2020
comentaris