04.08.2021 |
Territoris.cat

Els ‘Reixos’ tornen a Alcarràs

La vila acull, aquest 5 de gener, la tradicional Cavalcada, que enguany no inclourà parades per garantir la màxima seguretat sanitària

 

christmas-2869903_1280
La Covid-19 no impedeix l'arribada dels Reis Mags a Alcarràs, que acollirà una Cavalcada diferent.
Els ‘Reixos’ tornen a Alcarràs

L’Ajuntament d’Alcarràs organitza, com cada 5 de gener, la tradicional cavalcada amb la qual els Reis Mags d’Orient tornaran a omplir d’il·lusió els carrers de la vila acompanyats de molts amics màgics i lluminosos. Enguany, però, la cavalcada no inclourà parades per permetre, com a edicions anteriors perquè Melcior, Gaspar i Baltasar entreguin directament els regals a la infància. La situació de pandèmia i les necessàries mesures sanitàries obliguen a programar una Cavalcada de Reis diferent per garantir la seguretat de tothom.

Així, aquest 5 de gener, Melcior, Gaspar, Baltasar i els seus seguicis respectius arribaran a Alcarràs poc abans de les 19.00 hores i, des d’aquesta hora, desfilaran pels principals carrers de la vila. L’inici de la Cavalcada 2021 s’ha programat al Passeig de Ronda i, des d’allà, els participants desfilaran pels carrers Calvari i Doctor Castells, pel passeig del Riu i per les avingudes Onze de Setembre i Ernest Lluch. A continuació, la comitiva enfilarà el carrer Metall, seguirà pels carrers Major i Mossèn Cinto Verdaguer i desfilarà també per Joan XXIII i carrer Nou fins a l’avinguda Catalunya. Per últim, la comitiva passarà novament pel carrer Major i desfilarà pels carrers Lleida, Barceloneta, Enric Granados i la Bassa fins a arribar a la plaça del Mercat, on hi ha previst el final.

A les persones que vulguin gaudir de la Cavalcada, se’ls recomana distribuir-se per tot el recorregut i respectar, en tot moment, les distàncies de seguretat i evitar aglomeracions. La mascareta, com en qualsevol altra activitat, és indispensable. “Hem programat un recorregut què permet tothom poder gaudir de la Cavalcada sense haver de realitzar desplaçaments importants. De fet, aconsellem tothom que, si hi ha la possibilitat, vegin els ‘Reixos’ des dels balcons de casa i que, si han de baixar al carrer, s’ubiquin a un punt fix i proper al propi domicili. Cal, evidentment, protegir els infants en tot moment i entendre que la distància de seguretat, la mascareta i la higiene de mans són, juntament amb el civisme, les millors maneres d’evitar eventuals contagis. Estem molt agraïts a Melcior, Gaspar i Baltasar per haver decidit visitar també aquest 5 de gener tot i les especials circumstàncies”, explica Gerard Companys, regidor de Festes i Joventut.  L’alcalde, Jordi Janés, recomana tothom prudència: “la del 5 de gener és la nit més màgica de l’any. Fem tots plegats que sigui, enguany i a més a més, també la més segura per tothom”. La Cavalcada 2021 es retransmetrà en directe mitjançant el perfil de l’ajuntament d’Alcarràs a Instagram.

Els ‘Reixos’ tornen a Alcarràs
comentaris