28.02.2021 |

El Museu de Lleida rebrà obres del MNAC i del dipòsit de la Paeria

El projecte vol compensar la sortida dels béns de la Franja i donar un impuls a l'equipament lleidatà

Façana del Museu de Lleida
La façana central del Museu de Lleida
El Museu de Lleida rebrà obres del MNAC i del dipòsit de la Paeria

El Museu de Lleida comptarà amb una part de la col·lecció del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i amb una altra part d'obres del Govern que es troben en dipòsit a la Paeria, a més de bens que Cultura ja ha comprat o que preveu adquirir properament. Així ho ha anunciat aquest dijous la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, que ha indicat que el projecte s'està acabant de perfilar i que la previsió és presentar-lo a principis de març.

Volem que el Museu de Lleida segueixi explicant l'art de la Franja tant bé com fins ara i, fins i tot, més, ha remarcat la consellera.

Ponsa ha explicat que el trasllat d'aquestes peces i les noves adquisicions serviran per donar un impuls al Museu de Lleida i s'ha mostrat convençuda que la ciutadania es sentirà orgullosa del projecte que s'està preparant. Tot i això, no n'ha volgut donar molts detalls i ha anunciat que la presentació del pla es donarà a conèixer previsiblement a principis de març en una convocatòria al mateix Museu.

Pla tancat de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, atenen els mitjans de comunicació a Bellpuig, el 18 de febrer de 2021. (Horitzontal)Pel que fa el lliurament de les obres de la Franja de Ponent iniciat dilluns, la consellera de Cultura ha dit que en facilitaran la tornada, com ja han començat a fer i que seguiran la planificació establerta perquè les peces arribin a Barbastre ens els pròxims dies. En aquest punt, ha volgut remarcar que les peces que es traslladen ho fan en caixes fetes a mida perquè tenim respecte a l'art i ha critica la manera com Aragó les ha tractat a la seva arribada.

Com ja va explicar aquest dimecres, Ponsa ha tornat a lamentar que el Bisbat de Lleida optés per lliurar les obres, trencant així la unitat d'acció que el Consorci del Museu havia mantingut fins la data. Tot això, s'ha mostrat comprensiva amb la seva decisió i ha dit que en cap cas s'ha de focalitzar la culpabilitat en el Bisbat, sinó en la justícia que actua des d'una vesant política i no des de la vesant de l'art.

Pla general de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, durant una visita al convent Sant Bartomeu de Bellpuig, el 18 de febrer de 2021. (Horitzontal)Durant una visita aquest dijous a la tarda al Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig, la consellera ha afegit que el Museu de Lleida treballa perquè les peces es retornin, malgrat considera que el sensat seria no fer-ho. Sembla que hem de complir la sentència sense que se'ns contestin, forma part d'aquest història per no dormir, ha expressat.

El Museu de Lleida rebrà obres del MNAC i del dipòsit de la Paeria
comentaris