30.11.2022 |
Territoris.cat

El jutge aprova l'enduriment del confinament de 7 dels 8 municipis del Segrià

No ho fa de Massalcoreig, i avala aquestes mesures durant 15 dies
jutjat2 -  Laura Cortés
El jutge aprova l'enduriment del confinament de 7 dels 8 municipis del Segrià

El jutjat d'instrucció 2 de Lleida ha ratificat l'enduriment del confinament a set municipis del Segrià decretat pel Govern però no a Massalcoreig.

En la resolució, notificada aquesta matinada, el jutge considera que les mesures "són necessàries" perquè les adoptades fins ara no han permès el control del rebrot i afegeix que són "idònies" per assolir aquest objectiu.

En línies generals afirma que són "proporcionades", a excepció de Massalcoreig, on apunta que només hi ha hagut un contagi a data 1 de juliol, com en altres municipis que queden fora de les mesures.

El jutge sol·licita al Govern que informi setmanalment de l'evolució de la pandèmia

El jutge afirma que la situació actual és millor que la del març i l'abril però afegeix que les mesures proposades ara pel Govern són "menys restrictives" que les imposades durant l'estat d'alarma. A més a més, apunta que estan delimitades territorialment "als llocs on calen donada la situació actual".

Un bar obert a l'Eix Comercial de Lleida. Imatge del 13 de juliol de 2020. (Horitzontal)

Pel que fa a les mesures concretes, afirma que les limitacions de desplaçaments i activitat són idònies per reduir el contacte social, i en conseqüència la reducció de contagis.

Tanmateix, afirma que les mesures són proporcionades als fins que es pretenen, i que l'objectiu final és protegir la salut i minimitzar l'afectació a les activitat econòmiques i al desenvolupament de les activitats quotidianes de les persones.

Les mesures preses per la Generalitat poden ser prorrogades

El jutge aprova l'enduriment del confinament de 7 dels 8 municipis del Segrià
comentaris