30.11.2022 |
Territoris.cat

L'artista Carles Porta obre la seva “casa infinita” al Museu d'Art Jaume Morera

L'il·lustrador lleidatà inaugura la mostra en el marc de l'Animac, que l'ha guardonat amb el Premi Trajectòria 2021
Pla obert d'algunes de les il·lustracions de l'exposició 'Carles Porta. La casa infinita' al Museu Morera. Imatge del 24 de febrer de 2021. (Horitzontal)
Algunes de les il·lustracions de l'exposició 'Carles Porta. La casa infinita' al Museu Morera. @ACN
L'artista Carles Porta obre la seva “casa infinita” al Museu d'Art Jaume Morera

L'artista visual Carles Porta obre a partir d’aquest dimecres La casa infinita al Museu d’Art Jaume Morera. L'exposició il·lustra els darrers trenta anys de la seva professió, destacant diversos projectes que recorren la seva trajectòria amb especial èmfasi als seus treballs vinculats a la imatge de l'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya.

En la inauguració de l'exposició, Porta ha posat de relleu que era un bon moment per tancar aquest cercle. M’he dedicat en cos i ànima a l’Animac i ara havia arribat el moment de tenir temps per desenvolupar altres projectes. D'aquesta manera, la mostra de cinema homenatja a l'autor qui, al mateix temps, retorna tota la tasca oferta al festival.

La mostra La casa infinita, comissariada per Jordi Antas, es podrà visitar fins al 31 de maig.

Pla obert del director del Museu Morera, Jesús Navarro; l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i l'il·lustrador Carles Porta, en la presentació de l'exposició 'Carles Porta. La casa infinita' al Museu Morera. Imatge del 24 de febrer de 2021. (Horitzontal)Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat que aquesta exposició per a tots els que estimem la cultura, l’art i Lleida esdevé molt especial, perquè és tot un reconeixement a la seva dilatada obra com a il·lustrador i dissenyador gràfic.

Carles Porta, Premi Trajectòria 2021

Carles Porta és un artista, dibuixant, dissenyador i creador d’un univers visual i conceptual amb un estil particularment inconfusible, i desplega la seva feina tant en treballs basats en la il·lustració i el cinema d’animació com en altres projectes multidisciplinaris.

L'il·lustrador lleidatà rebrà el Premi Trajectòria 2021 de l'Animac per la seva dilatada obra que engloba llibres il·lustrats com ara Tales from the Hidden Valley, publicat per The Flying Eye Books, una de les millors editorials de llibres il·lustrats del món.

L'artista Carles Porta obre la seva “casa infinita” al Museu d'Art Jaume Morera
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement