05.08.2021 |
Territoris.cat

L'INS Joan Solà impulsa la iniciativa en el marc del projecte Erasmus

Marxa Solidària i Sostenible de Torrefarrera recull 100 quilos de dixalles 

Més de 400 participant en la Maexa Solidari i Sostenible
Més de 400 participant en la Maexa Solidari i Sostenible de Torrefarera
L'INS Joan Solà impulsa la iniciativa en el marc del projecte Erasmus

L'Institut Joan Solà de Torrefarrera, acomiadava aquest dijous el curs 2018-2019 amb una nova edició de la Marxa Solidària i Sostenible, una activitat dirigida principalment als alumnes de tercer d'ESO, amb l'objectiu de fomentar l'activitat física al mateix temps que el respecte i la sensibilitat pel paisatge i medi natural.

L'activitat també forma part del projecte Erasmus que el centre lleidatà comparteix fins al 2020 amb Vicco von Bülow Gymnasium (Stahnsdorf, Berlin, Alemanya), Leonardo da Vinci e Orazio Nucula (Terni, Itàlia), i el Collège Privé Louis Brisson (Sainte Savine, França). Els centres educatius despleguen el projecte Enjoy a Healthy Lifestyle - gaudeix d'un estil de vida saludable-.

La Marxa de Torrefarrera recull 100 quilos de deixallesLa marxa va reunir més de 400 participants, ja que també es van afegir a la iniciativa alumnes i docent de les escoles La Creu de Torrefarrera, i La Rosella de Rosselló, tots plegats, al marge de l'activitat també van compartir un esmorzar saludable amb fruita.

Els participants en la Marxa recullen les deixalles que troben en el recorregutL'INS Joan Solà, també pretenia amb la tercera edició de la Marxa, incorporar el concepte de Plogging que s'ha popularitzat, en les convocatòries esportives, que no és altra cosa que recollir tot el que es troba pel recorregut, per intentar que tant el paisatge com els conreus estiguin nets de deixalles, Es van recollir més de cent quilos d'ampolles, llaunes bosses de plàstic i altres materials.

El centre educatiu del Segrià destina la recaptació de la convocatòria, a l'organització Save The Children és una acció dins el projecte DiscriminACTion for a Better IntegrARTion, que treballa per eliminar tota mena de discriminacions i afavorir la integració.

L'INS Joan Solà impulsa la iniciativa en el marc del projecte Erasmus
comentaris