04.08.2021 |
Territoris.cat

Lleida ha acollit per quarta vegada la commemoració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora

La Paeria ha celebrat la diada amb l’acció simbòlica “Lleida, carrers de valors d’una ciutat educadora” 
Dia Internacional de la ciutat educadora
La plaça de la Paeria ha tingut simbòlicament el nom de plaça de la Ciutat Educadora
Lleida ha acollit per quarta vegada la commemoració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora

La Paeria ha celebrat el Dia Internacional de la Ciutat Educadora amb l’acció simbòlica “Lleida, carrers de valors d’una ciutat educadora”. 30 espais públics de la ciutat han lluït plaques de carrers amb la nomenclatura d'alguns dels principals valors que conté la carta de Ciutats Educadores. Així, la plaça de la Paeria ha tingut simbòlicament el nom de plaça de la Ciutat Educadora. 

La iniciativa ha comptat amb la participació i implicació de tot tipus d’entitats, associacions, centres educatius i institucions, entre altres, que han realitzat la mateixa acció en diferents punts de la ciutat

La col·locació de la placa a la plaça de la Paeria ha estat precedida d’un acte institucional al Saló de Sessions, encapçalat per la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro. 

En aquesta jornada commemorativa, Castro ha volgut destacar que “tothom té un paper educador i transformador” a dins d’una ciutat. En el mateix sentit, la coordinadora de la Regidoria, Meritxell Morera, ha subratllat que “les ciutats també han de ser un model i un referent educatiu”

Lleida ha acollit per quarta vegada la commemoració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, impulsat per l’Associació Internacional de les Ciutats Educadores, de la qual la capital del Segrià forma part des del seu inici.  Dia Internacional de la ciutat -2

La celebració es va crear per tal de conscienciar de la importància de l'educació a la ciutat i visualitzar el compromís dels governs locals amb l'educació. 

Aquesta edició és una ocasió molt especial ja que es commemora el 30 aniversari de la proclamació de la Carta de Ciutats Educadores, full de ruta de les ciutats que integren l’Associació. Per aquest motiu, el lema d’enguany és: “Ciutats Educadores: 30 anys transformant ciutats i persones per a un món millor”. Coincidint amb aquest aniversari s’ha proclamat una nova versió de la Carta, que ha estat actualitzada i renovada. 

L’acte s’ha iniciat amb la lectura de la Declaració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, a càrrec de Sandra Castro, i tot seguit, Meritxell Morera ha presentat la nova carta de Ciutats Educadores. 

Lleida ha acollit per quarta vegada la commemoració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora
comentaris