Nova mobilització per exigir a l'Ajuntament d'Alcarràs que compri Cal Macià de Vallmanya

La gent d'Alcarràs i dels municipis veïns tenen l'àmplia voluntat" de conservar aquest patrimoni i critiquen que el govern municipal actual hagi desfet l'acord de compra de la casa amb l'excusa de no poder-ne assumir el cost
Mobilització per reclamar que l'Ajuntament d'Alcarràs compri Cal Macià de Vallmanya @AnnaBerga
photo_camera Mobilització per reclamar que l'Ajuntament d'Alcarràs compri Cal Macià de Vallmanya @AnnaBerga

Més d'un centenar de persones han participat aquest diumenge a un acte a Vallmanya, a Alcarràs, per exigir a l'Ajuntament la compra i restauració urgent de la casa pairal on Francesc Macià estiuejava amb la seva família. L'acte, convocat per la iniciava popular Salvem Cal Macià, ha estat marcat per la pluja que ha anat caient de manera intermitent.

L'acte reivindicatiu amb motiu del 90è aniversari de la proclamació de la República Catalana ha començat amb una pedalada popular des d'Alcarràs fins a Vallmanya, encara que a causa de la pluja la gran majoria del centenar d'assistents han preferit arribar a la finca amb vehicles particulars. Ja davant la casa, els participants han desplegat una pancarta amb el lema Cal Macià és del poble formada per diversos cartells i, seguidament, s'ha fet una ruta divulgativa per les diferents parts de la finca, que ha finalitzat de nou davant la casa on estiuejava Macià. També s'ha llegit un manifest i una carta que ha enviat Quim Torra, que finalment no ha pogut assistir a l'acte.

Mobilització per reclamar que l'Ajuntament d'Alcarràs compri Cal Macià de Vallmanya @AnnaBergaLa pluja i el confinament comarcal han fet que a l'acte no hi hagi assistit tanta gent com l'organització esperava. Tot i això, un dels membres de Salvem Cal Macià, Ferran Dalmau, ha assegurat que la seva reivindicació ha rebut un gran nombre de suports i que és una bola que cada vegada es fa més gran i ja és imparable.

Amb aquest acte, Salvem Cal Macià ha tornat a demanar a l'Ajuntament d'Alcarràs la compra i restauració urgent de la casa que havia estat propietat de la família de l'esposa de Francesc Macià. 

La gent d'Alcarràs i dels municipis veïns tenen l'àmplia voluntat" de conservar aquest patrimoni i critiquen que el govern municipal actual hagi desfet l'acord de compra de la casa amb l'excusa de no poder-ne assumir el cost

Sortida amb BTT per reclamar la compra de Cal Macia de VallmanyaAixò, malgrat afegir que la Diputació de Lleida i la Conselleria de Cultura ja s'han compromès a col·laborar en la rehabilitació de l'edifici un cop sigui de propietat municipal. Per això, la iniciativa popular demana al consistori que faci un cop de cap i es posi al costat de les demandes de la gent.

comentaris