La restauració lleidatana respira al poder obrir l'interior dels establiments

Hostaleria de Lleida estima en uns 6 milions d'euros els deutes directes que han hagut d'assumir els 1.200 bars, cafeteries i restaurants pel cost que els suposen els ERTO, dels quals n'han de cobrir el 65%, el pagament del lloguer i altres despeses que han mantingut
Clients a l'interior d'una cafeteria de Lleida
photo_camera Clients a l'interior d'una cafeteria de Lleida

Els bars i restaurants de Lleida, especialment aquells no tenen terrassa, han entomat amb satisfacció la decisió adoptada pel Procicat que els permet reobrir, des d'aquest dimarts, l'interior dels establiments, malgrat que amb un aforament màxim del 50%. Des de primera hora, la majoria ja han començat a habilitar l'interior dels locals per tal de respectar la distància de dos metres entre les taules i així poder rebre els primers clients.

Terrasses d'establiments als carrers de Lleida

Els bars i restaurants també valoren positivament que puguin tenir oberta tota la terrassa, ja que la nova resolució estableix que l'aforament ha de ser el resultant d'aplicar una distància de dos metres entre taules o grups de taules, fins ara, l'aforament a les terrasses estava limitat al 50%

La Federació d'Hostaleria reclama ajuts específics per pal·liar les pèrdues del sector

Des de la Federació d'Hostaleria de Lleida valoren positivament la mesura tot i que asseguren que no entenen per què els establiments de restauració de Lleida ciutat i d'Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Serós, Soses i Torres de Lleida no hagin pogut obrir fins ara l'interior dels locals, a diferència de la resta de Catalunya. El secretari general de la Federació, Ramon Solsona, ha tornat a reclamar al Govern ajuts específics per a bars, cafeteries i restaurants del Segrià per pal·liar les pèrdues que, des de començaments de juliol, els han suposat les restriccions més severes que han hagut de complir. També demana recuperar l'ajut extraordinari per a autònoms.

Des de la Federació quantifiquen en 1,7 milions d'euros les pèrdues diàries dels establiments de restauració Lleida i dels sis municipis del Baix Segre per les restriccions

Així mateix, Hostaleria de Lleida estima en uns 6 milions d'euros els deutes directes que han hagut d'assumir els 1.200 bars, cafeteries i restaurants pel cost que els suposen els ERTO, dels quals n'han de cobrir el 65%, el pagament del lloguer i altres despeses que han mantingut malgrat que, en molts casos, no han pogut treballar.

La Federació adverteix que, si no s'articulen ajuts, aquesta situació pot comportar que entre un 30 i un 40% dels establiments d'aquests set municipis del Segrià es puguin veure abocats a abaixar la reixa definitivament.

Comentaris