El Segrià Sec espera que Generalitat i Diputació facin realitat l'Eix Transversal

La comunitat de municipis el considera "imprescindible" per seguretat, i també per vertebrar i reactivar el territori contribuint al seu repoblament

Pla obert amb alguns dels clots que hi ha a la carretera entre el Cogul i Granyena de les Garrigues, 17 de novembre del 2021. (Horitzontal)

Data de publicació: diumenge 28 de novembre del 2021, 07:00

Autor: Salvador Miret
photo_camera Alguns dels clots que hi ha a la carretera entre el Cogul i Granyena de les Garrigues - Foto: Salvador Miret

La comunitat de municipis del Segrià Sec ha tornat a instar la Generalitat i la Diputació de Lleida a arribar a un acord per fer realitat l'Eix Transversal de les Garrigues. Des del Segrià Sec el consideren "imprescindible" des del punt de vista de la seguretat però, sobretot, per a la vertebració i reactivació econòmica del territori. Aquest eix viari, previst en el Pla Territorial General de Catalunya, connectaria amb les Terres de l'Ebre, des de l'A-2 a Bellpuig, seguint el traçat de la C-233, passant per l'AP-2 a les Borges Blanques, continuant per la C-233 i per una carretera local fins a Torrebesses on enllaçaria amb la C-12 fins a Maials.

Des de la comunitat de municipis del Segrià Sec assenyalen que l'Eix Transversal de les Garrigues permetria descongestionar la resta de vies d'enllaç entre aquestes comarques i situaria al Segrià Sec i les Garrigues Altes en el punt central de connexió. "A més de crear un eix viari més segur, milloraria la connectivitat de la zona amb la resta de territoris contribuint a l'equilibri territorial i, per tant, multiplicaria les possibilitats de reactivació econòmica i repoblament del Segrià Sec i les Garrigues", remarquen.

En relació amb les discrepàncies entre la Diputació de Lleida i la Generalitat sobre la la reparació de la C-233, des de la comunitat de municipis del Segrià Sec demanen un cop més que es tanqui un acord a nivell institucional per fer realitat aquest "eix comarcal bàsic de comunicació en benefici del territori i els seus habitants".

La Comunitat de Municipis del Segrià Sec

La Comunitat de Municipis del Segrià Sec és un associació formada pels ajuntaments d'Almatret, Llardecans, Maials, Sarroca de Lleida i Torrebesses. L'objectiu de la comunitat és el foment i desenvolupament econòmic i social local, així com la promoció del turisme i el patrimoni cultural a la zona, per tal de millorar de la qualitat de vida de la ciutadania del territori.

Comentaris