27.07.2021 |
Territoris.cat

Tot llest per la VII Fira d'Entitats de Voluntariat Social de Lleida

La cita festiva, que reconèixer la tasca del voluntariat en la societat, tindrà lloc el pròxim 31 de març

fira
La Fira de l'edició passada
Tot llest per la VII Fira d'Entitats de Voluntariat Social de Lleida

La Federació Catalana de Voluntariat Social organitza, el pròxim 31 de març, la VII Fira d'Entitats de Voluntariat Social de Lleida per tal d’apropar a la societat la tasca de les entitats i el paper transformador del voluntariat

Gairebé una trenta d’entitats lleidatanes sortiran al carrer per apropar i sensibilitzar a la ciutadania sobre la seva tasca i a la vegada, sobre el paper fonamental que té el voluntariat dins les entitats per tal que puguin seguir desenvolupant la seva activitat i ajudant a millorar la societat. D’aquesta manera, es vol fer valdre el paper de les persones voluntàries i agrair el seu compromís, generositat i eficiència. A més, les entitats animaran a la ciutadania a col·laborar en el seu dia a dia.

A partir de les 10h, i fins a les 20h, el Carrer Major de Lleida acollirà aquest esdeveniment solidari. A partir de les 12:30h, l’alumnat de 1r de Cicle Formatiu d’Animació Sociocultural de l’Institut Ronda col·laborarà, un any més, amb diverses activitats i tallers amb l’objectiu de donar a conèixer els valors del voluntariat.

A les 17h, els alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Ronda realitzaran una flashmob. A més a més, les persones que assisteixin a la fira podran gaudir de les actuacions musicals del cantant Kenneth Batiste i dels grups musicals Ensemble de l’Institut Lladonosa, Wait a Second i Ella nos vuelve decentes. Finalment es realitzarà un berenar popular amb xocolata i coca.

Per altra banda, al patí de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, es podrà visitar l’exposició 'Ser Voluntari dóna fruits'. Aquesta mostra, estructurada en divuit panells explicatius, fa un repàs del treball que fa la FCVS, així com d’alguns dels àmbits del voluntariat social i la tasca que es pot fer com a voluntari o voluntària. En aquest sentit, a la mostra tenen un paper essencial les persones voluntàries i usuàries, que expliquen en primera persona la seva experiència i com els ha canviat la vida el voluntariat.

Tot llest per la VII Fira d'Entitats de Voluntariat Social de Lleida