Uns 400 piragüistes participen en el 5è Descens del Segre

El piragüista català i campió del món, Saúl Craviotto, ha donat el tret de sortida a un Descens que per primera vegada ha acollit també una prova del Campionat de Catalunya de riu esportiu (modalitats K1 i K2 adult)
IMG_1928+++++++++++ - copia
photo_camera Els piragüistes participants del 5è descens del Segre - Foto: Josep M. Prada

El Descens del Segre ha recuperat aquest diumenge la seva essència després d’un parèntesi obligat de dos anys i ho ha fet amb un èxit aclaparador de participació. Uns quatre-cents participants, entre el descens popular i la prova de competició que s’ha estrenat enguany, han tornat a omplir de vida i de diversió el tram del riu que comparteixen les cinc poblacions agermanades del Baix Segre en la preparació d’aquesta prova: Torres de Segre, Soses, Aitona, Seròs i la Granja d’Escarp.

La jornada s’ha iniciat amb la benvinguda als participants, l’entrega de dorsals al punt de sortida del descens, la part baixa de la presa de Torres de Segre, i un esmorzar popular. 
Els parlaments de les autoritats presents i l’entrega del xec solidari a les representants d’Afanoc Lleida amb un euro de cada inscripció han donat pas a una breu explicació tècnica i pràctica i el repartiment del material als i les participants.

IMG_1913+++++++++++++++ - copia

Per primer cop en les cinc edicions, s’ha pogut presenciar la sortida d’una prova de competició, amb trenta-quatre piragüistes que han competit en les modalitats K1 i K2 adult, en una prova del campionat de Catalunya de riu esportiu. El tret de sortida d’aquest descens competitiu que ha acabat a Seròs, l’ha fet el piragüista lleidatà campió del món Saúl Craviotto, que abans ha inaugurat una placa commemorativa del ‘Descens del Segre’ que dona valor a la importància de cuidar el riu per a poder gaudir-lo.

La prova ha estat disputada fins al final i que ha deixat com a campions en K1 a Òscar Segues Simarro -campió en categoria Absolut Sub55-, Jose Siegrist Trelles -campió veterà de +55-, i l’Ares Izard Forrellad en dones, categoria absoluta Sub55.

En la modalitat K2 absolut Sub55 han resultat guanyadors la parella d’homes formada pel Manuel Craviotto i el Víctor Craviotto. En categoria veterà +55, Rosendo Mesalles Mascarilla i Jose Pintado Gonzalez han quedat en primera posició. En modalitat mixta absolut, la Montserrat Herrera Dorado i el Rafael Herrera Dorado s’han adjudicat el títol.

Per últim, en la modalitat RR absoluta, l’Iker Zaballos León -en homes- i la Laura Miralles Prats -en dones- han estat els primers classificats. 

IMG_1868+++++++++++ - copia

Tot seguit, ha estat el torn de la sortida del descens popular, amb una gran expectació de públic que ha omplert el pont i el passeig del riu per a poder presenciar la baixada de les més de dues-centes embarcacions, provinents d’empreses de les Terres de l’Ebre i d’Àger. 

De manera esglaonada i amb grans dosis de diversió i d’aventura, s’ha iniciat el recorregut d’un total de 15 quilòmetres fins a Seròs o bé 25 quilòmetres per aquells i aquelles que han escollit arribar a la Granja d’Escarp.

La comitiva del riu ha estat acompanyada, en tot moment, per un grup de piragüistes de salvament que ha cobert els punts de més dificultat i han ajudat als participants que han tingut alguna dificultat. De manera paral·lela, una unitat mèdica mòbil, l’ajuda dels bombers voluntaris de Seròs i un grup de vehicles amb remolcs han seguit el descens per terra, pel camí natural que segueix el riu, per atendre qualsevol incidència.

L’arribada a destí, amb el retrobament de companys i amics, així com l’intercanvi de les vivències viscudes ha estat el punt final de l’aventura que ha tingut la recompensa amb una bona remullada a les piscines de Seròs i un merescut dinar que ha deixat ben satisfets als i les participants, a l’espera de la propera baixada l’estiu vinent.

Joan Companys, regidor d’esports de l’Ajuntament de Torres de Segre, ha destacat: 
“La valoració final deixa un molt bon regust de boca als inscrits i als membres de l’organització, tant per l’experiència viscuda com pels pocs incidents registrats. Es tanca la cinquena edició del Descens del Segre consolidant-se com una de les activitats de més ressò de l’estiu a Ponent i un exemple superlatiu de promoció turística i de respecte pel nostre entorn natural, amb l’esport com a protagonista”.


Per a més informació:
Joan Companys Cabau (Regidor d’Esports i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Torres de Segre)
[email protected] · 686 87 20 64

Comentaris