El Consell Comarcal del Segrià impulsa el projecte 'Terra d'Oli' per dinamitzar el turisme i l’economia de la comarca

‘Verdor que omples el cor’, té per objecte donar a conèixer la cultura de l’oli, el cultiu de l’olivera i la forma d’elaborar l’oli d’oliva verge extra, com també fomentar la cultura de l’oli a través d’activitats que posin de relleu l’alta qualitat d’aquest producte agroalimentari
Imatge de detall d'oli nou que raja d'uns tubs (arxiu)
photo_camera Imatge de detall d'oli nou que raja d'uns tubs (arxiu)

El Consell Comarcal del Segrià presentava l'any passat l'evolució del projecte Camins d’or líquid al Segrià Sec, a la nova iniciativa ‘Terra d’Oli’, amb aquest canvi l'ens comarcal pretenia millorar la divulgació de la cultura de l'oli com a element dinamitzador del turisme i l’economia a la comarca.

Al voltant del cultiu de l’olivera i la forma d’elaborar l’oli d’oliva verge extra, s'organitzen activitats que posen en relleu l’alta qualitat d’aquest producte agroalimentari. Terra d'Oli ha assolit dotze edicions marcant cada any en el calendari l’arribada de l’oli nou. 

Enguany amb el lema Verdor que omples el cor, des del 20 de novembre i fins al 26 de desembre s’han programat activitats que van des de tallers, tastos, fires, esmorzars, menús i experiències al voltant de la gastronomia, visites i rutes guiades, turisme rural, concursos fotogràfics. El programa es desplegarà en els municipis de Maials, Alpicat, Torrebesses, Sarroca de Lleida, Seròs, i Almatret. La programació s’anirà actualitzant a la pàgina web del Consell Comarcal del Segriài a les seves xarxes socials.

Fira de l'Oli Verd de Maials ©JosepAPérez
Fira de l'Oli Verd de Maials ©JosepAPérez

Programa d'activitats

Alpicar. Visita guiada al Museu Molí Ca l'Agustí 

  • Durant tot el mes de novembre i de desembre amb reserva prèvia - gratuïta
  • 973 736 112 www.molicalagusti.es

Alpicar. Visita guiada al Museu Molí Ca l'Agustí 

Maials. Fira de l’Oli Verd

  • Visites guiades a la cooperativa, presentació de l’oli nou i fira de productes gourmet i artesanals.
  • 19 i 20 de novembre, de 10h a 20h
  • 973 130 004 www.maials.cat

 Maials. ‘Degusta Maials. Experiència oleoturística 360º’

  • Una activitat pe conèixer el monumental centre històric de Maials, la cooperativa i el procés de producció de l’oli ‘Baró de Maials’ i per realitzar un esmorzar de forquilla amb productes gourmet i de proximitat.
  • 11 de desembre i 15 de gener - 10€ per persona a partir de 14 anys (inclou visites i esmorzar)
  •  973 130 004 www.maials.cat

Sarroca de Lleida. ‘Brunch amb maridatge OOVE Peccatum7 i vins del Maset’

  • Una experiència per conèixer una finca biodinàmica, fer un tast guiat d’olis i caure en la temptació gastrolúdica protagonitzada pels set pecats capitals maridats amb vins i caves de Maset.
  • 20 de novembre i 11 de desembre, d’11h a 15h - 30€
  • 658 961 641

Seròs. Visita guiada i tast d’oli al

Molí Aresté Teixidó
Molí Aresté Teixidó
  • De la mà dels propietaris d’Aresté Teixidó, coneixerem el procés de producció de l’OOVE des del moment en què arriben les olives acabades de collir fins que en raja el suc de l’oliva acabada de premsar. Acabem la visita amb un tast de l’oli nou on apreciarem sabors i aromes d’aquest or líquid.
  • Cada dissabte i diumenge de novembre fins el 18 de desembre, a les 12h - gratuïta
  • 620 816 131 www.aresteteixido.com

Seròs. ‘Taller de fer sabó a casa’

  • Sabeu que amb oli podem fer un sabó extraordinari a casa nostra que ens ajuda a combatre taques impossibles i que té unes qualitats meravelloses per la cura personal?
  • Diumenge 27 de novembre, a les 11h – gratuïta
  • 973 780 009 www.seros.cat

Torrebesses. Ruta de la pedra seca i Ruta de la Torrebesses monumental

  • El Centre d'Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses organitza aquestes visites guiades per conèixer un territori i un patrimoni del tot espectaculars
  • Cada dissabte i diumenge, d’11h a 13h – 5€ per persona (amb reserva prèvia)
  • 646 322 000 www.turismetorrebesses.com

Comentaris