27.10.2021 |
Territoris.cat

Aquest cap de setmana se celebra Benvinguts a Pagès la gran festa del món rural de Catalunya

Edicions anteriors del projecte Benvinguts a Pagès - Balaguer TV
Edicions anteriors del projecte Benvinguts a Pagès - Balaguer TV
Aquest cap de setmana se celebra Benvinguts a Pagès la gran festa del món rural de Catalunya

Vine a Pagès i descobreix l'origen del que menges, és el lema de la iniciativa Benvinguts a Pagès que impulsa el departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb la voluntat de contribuir a arrelar l’activitat turística al territori.

Aquest dimecres ha tingut lloc al Mercat del Ninot de Barcelona la presentació de la tercera edició del projecte, que ha estat presidida per la consellera Teresa Jordà, i el director general de Turisme del Departament d’Empresa i Coneixement, Octavi Bono.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa que contribueix a arrelar l’activitat turística al territori i que ens ajuda a complir l’objectiu que anomenem de les quatre D: desestacionalització, creant producte fora de temporada alta; desconcentració, distribuint el turisme arreu del territori; diversificació, la gastronomia s’amplia fins al productor; i redistribució de la despesa, afavorint que el client compri el producte a l’explotació i pernocti

La consellera Teresa Jordà, i el director general de Turisme Octavi Bono presenten la tercera edició de Benvinguts a PegèsLa gran festa del món rural de Catalunya creix i es presenta aquest any amb una oferta conjunta de prop de 900 propostes que inclouen visites gratuïtes a les explotacions agràries, la participació derestaurants, allotjaments i la programació d’activitats paral·leles. Durant tot el cap de setmana, unes 240 explotacions agràries del territori obriran portes i programaran visites guiades perquè el públic familiar i més foodiees desplaci pel país, coneguien origen l’elaboració i el tractament dels productes alimentaris que consumim cada dia, els tasti i tingui la possibilitat Presentació de la tercera edició de Benvinguts a Pagès al Consell Comarcal del Pla d'Urgellde comprar-los directament als pagesos i pageses. 

El projecte continua creixent i en aquesta tercera edició ofereix prop d’un 15% més de propostes arreu de les comarques catalanes. En les dues primeres edicions, Benvinguts a Pagès va sumar més de 30.000 visites.

L’esdeveniment proposa una oferta lúdica, turística i gastronòmica que ajuda a desestacionalitzar, a  redistribuir el flux turístic de temporada i a donar valor al món de la pagesia del país

Edicions anteriors del projecte Benvinguts a PagèsAmb la voluntat de facilitar el màxim la planificació del cap de setmana a pagès s’han dissenyat set rutes turístiques  diferents, cinc d'ells a la demarcació de Lleida, Pallars Jussà Nord–Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Garrigues–Segrià Sec i Garrigues, i dues a les comarques de Tarragona Conca de Barberà i Terra Alta.

La pàgina web benvingutsapages.cat permet consultar tota l’oferta d’explotacions, allotjaments, restaurants i activitats paral·leles de l’edició actual. La cerca es pot fer per comarques o bé per productes per facilitar al màxim al públic la planificació. Durant tot el cap de setmana les explotacions estaran obertes i aniran programant les visites gratuïtes de manera permanent sense necessitat de reserva prèvia. Clicant sobre cada participant s’obtenen les dades de contacte per a cada proposta i els detalls per poder fer les reserves de manera anticipada als 280 allotjaments i als 235 restaurants inscrits.   

Aquest cap de setmana se celebra Benvinguts a Pagès la gran festa del món rural de Catalunya
comentaris