Aspid preveu que la crisi laboral afectarà més les persones amb discapacitat

ASPID iniciarà l’1 de juliol una nova edició del programa SIOAS, destinat a persones amb discapacitat en edat laboral que vulguin millorar les possibilitats de trobar feina, es duran a terme a Lleida, Balaguer, Mollerussa, Tàrrega i la Seu d’Urgell, amb un total de 180 places per a totes aquelles persones que compleixin les condicions requerides i vulguin participar-hi
Roda premsa presentació balanç ASPID
photo_camera Roda premsa presentació balanç ASPID

Els col·lectius vulnerables i en especials les persones amb discapacitats, seran les més afectades per les conseqüències laborals de la pandèmia de la COVID-19, segons va explicar la presidenta de l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID), Bibiana Bendicho. Declaracions que va dur a terme en el decurs de la presentació del balanç d’actuacions del 2019 al Pla d’Urgell.

Bendicho ha afegit que les actuacions i els programes d’aquest any es duran a terme amb les limitacions que ha ocasionat la pandèmia, i en aquest sentit la demanda de formació i l’ocupació es mantindrà com l’any passat. Però les conseqüències es veuran agreujades a partir del 2021, quan els nous programes de formació i les actuacions necessitin incorporar les persones vulnerables o amb discapacitat, al món laboral, tindran moltes dificultats, ha assegurat la resposable d’ASPID.

Activitats de Formació ASPID Pla d'UrgellEl Consell Comarcal del Pla d’Urgell col·labora amb l’entitat social des de fa dotze anys, i en el balanç de les actuacions del 2019 a través del Servei d’Orientació, Formació i Intermediació Laboral, 46 persones van accedir a una feina principalment, en el sector serveis i l’agroalimentari. Una xifra que forma part de les 117 atencions realitzades a través de diferents programes, amb el suport de La Caixa.

ASPID impulsa el programa SIOAS

Programa SIOAS, destinat a persones amb discapacitat en edat laboral

ASPID iniciarà l’1 de juliol una nova edició del programa SIOAS, destinat a persones amb discapacitat en edat laboral que vulguin millorar les possibilitats de trobar feina a través d’itineraris de formació personalitzats basats en la millora de les competències bàsiques i transversals dels usuaris.

El programa s’ofereix a Lleida, Balaguer, Mollerussa, Tàrrega i la Seu d’Urgell, amb un total de 180 places per a totes aquelles persones que compleixin les condicions requerides i vulguin participar-hi

El programa SIOAS (Serveis d’orientació i acompanyament a la inserció de les persones amb discapacitat i/o malaltia mental) s’adreça concretament a persones amb certificat de discapacitat que estiguin en edat de treballar, en situació d’atur (DONO) o que volen millorar laboralment.

Comentaris
Més a Societat