Una avaria per un incendi en unes instal·lacions de fibra deixa sense telèfon i internet usuaris de Ponent

Protecció Civil activa el Procicat en fase de prealerta arran de la incidència

2
photo_camera L'avaria ha deixat sense telefonia fixa i Internet a clients de la demarcació de Lleida, essent la ciutat de Mollerussa una de les més afectades - Foto: E. Barta

Una avaria per un incendi en unes instal·lacions de la xarxa de fibra òptica ha deixat sense telefonia fixa i internet a clients de la demarcació de Lleida en diferents municipis. Protecció Civil ha activat el pla Procicat en fase de prealerta arran de la incidència. Una de les ciutats afectades és Mollerussa, on l'Ajuntament ha informat que un tall en el cable de la central Lleida-Garrigues ha deixat sense internet el municipi. L'avaria afecta principalment a usuaris de Movistar i això provoca que entre d'altres, no funcioni ni la central de la Policia Local ni la de l'Ajuntament. Per aquest motiu no es poden prestar serveis que impliquin l'ús d'Internet. Altres municipis del Pla d'Urgell, el Segrià i les Garrigues també tenen problemes.

Segons els Mossos d'Esquadra, la companyia Telefònica encara no ha presentat cap denuncia en relació a la incidència i per tant no han començat a investigar els fets. En qualsevol cas, hi ha constància de dos fets relacionats amb la caiguda d'Internet i telefonia a la zona afectada. Una es va situar als afores de Lleida a l'entorn de la LL-11 en una instal·lació subterrània que es va incendiar, i l'altra en una altra instal·lació a Bell-lloc d'Urgell. La policia desconeix si es tracta d'un sabotatge, un robatori fallit o una avaria. 

Comentaris