Bargalló qualifica de model d'eficàcia el conveni amb l'Ajuntament del Palau d'Anglesola

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha visita aquest divendres les comarques de Lleida per conèixer els terrenys on es construiran l'ampliació de l'Escola Arnau Berenguer al Palau d'Anglesola i el nou edifici de l'Escola L'Àlber a Albesa
Una de les alumnes del pròxim curs lliura un obsequi al conseller Bargalló
photo_camera Una de les alumnes del pròxim curs lliura un obsequi al conseller Bargalló

El conseller d'Educació Josep Bargalló ha materialitzat aquest divendres el conveni amb l'Ajuntament del Palau d'Anglesola, que permetrà desplegar el projecte d'unificació i ampliació de l'escola Arnau Berenguer del municipi del Pla d'Urgell. Un acord que el conseller a qualificat de model d'eficàcia, ja que permetrà una estreta col·laboració entre administracions pel que fa a la gestió burocràtica, i també s'ha compartit les aportacions econòmiques.

Bargalló ha detallat que el departament aportarà 1.647.000 euros i el consistori 350.000, una inversió que permetrà impulsar i reorganitzar aquest espai de servei públic i a tancar l'oferta educativa del Palau amb totes les condicions estructurals que el municipi es mereix

Visita conseller Bargalló al Palau d'Anglesola 2Respecte al calendari, el titular d'Educació ha explicat que el programa està en mans de la comunitat educativa, que ha d'ajudar a definir el projecte i de l'Ajuntament del Palau d'Anglesola que farà els primers passos administratius, però ha assegurat que el procés constructiu l'any vinent ja estarà en marxa.

El titular d'Educació ha visitat l'escola Arnau Berenguer acompanyat del director general de Centres Públics i president del Consorci d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, el director dels Serveis Territorials d'Educació a Lleida, Carles Vega, l'alcalde del Palau d'Anglesola Francesc Balcells, i la direcció del centre educatiu. Les autoritats han visitat la RAM ¬-Reformes, Ampliacions i Millores- que es durà terme per adaptar els espais a les necessitats del pròxim curs, que s'iniciarà el 14 de setembre, a l'espera de l'ampliació.

Visita conseller Bargalló al Palau d'AnglesolaJosep Bargalló ha assegurat que, malgrat la situació d'emergència educativa en la qual ens trobem, els dèficits estructurals del nostre sistema també existeixen i els hem de respondre.

Així com altres vegades les crisis han comportat una pèrdua de servei públic, ja hem après que l'única manera de respondre a la crisi és la contrària: és el servei públic que ha de ser el motor de la recuperació i aquest motor és també el servei educatiu

Bargalló visita Albesa

Escola l'Àlber d'Albesa

El titular d'Educació continuat la visita a Ponent, desplaçant-se  al Centre Cívic Vitorina Vila Badia d'Albesa, on ha tingut una trobada amb la seva alcaldessa, Eugènia Puig-Gròs. A continuació, el conseller ha visitat els terrenys on s'edificarà l'Escola L'Àlber. En aquest sentit, ha manifestat durant la visita al municipi que la construcció de l'escola era una reivindicació històrica, que dimarts el Govern va aprovar i que hem de fer esforços per solucionar les urgències però també els dèficits històrics.

Josep Bargalló ha exposat que una escola és un lloc on treballen mestres i aprenen alumnes, però és molt més que tot això, de fet és l'eina que té la comunitat per tirar endavant, és un lloc d'instrucció, culturització, socialització, de desenvolupament de les emocions, de coneixement de sentiments i, en un municipi de les dimensions d'Albesa, és el pal del municipi.

Hem apostat per construir escoles noves en aquest moment, malgrat la crisi i el moment dur de la pandèmia

 

Comentaris