Els xefs dels restaurants La Boscana, Malena, Ferreruela i L’Espurna s'incorporen al programa del Raimat Arts Festival

Les Jornades Gastronòmiques del Raimat Arts Festival tindran lloc entre el 7 i el 16 d'octubre, en el marc del festival que se celebrarà a Raimat, Lleida, durant aquestes dates, els responsables dels restaurants La Boscana, Malena, Ferreruela i L’Espurna elaboraran menús especials amb productes KM0
Els xefs lleidatans que participen en la Mostra Gastronòmica ©JosepAPérez
photo_camera Els xefs lleidatans que participen en la Mostra Gastronòmica ©JosepAPérez

Els xefs Joel Castanyé, de La Boscana Restaurant; Xixo Castaño, del Restaurant Malena; Gonzalo Ferreruela, del Restaurant Ferreruela; i Jesús Gimena, de L’Espurna Restaurant, se sumen al programa del Raimat Arts Festival (RAF) amb l'elaboració i servei dels menús de les primeres Jornades Gastronòmiques RAF, un esdeveniment que promou i posa en valor la gastronomia i l'excel·lència dels productes de la província de Lleida i que tindrà lloc entre el 7 i el 16 d'octubre.

Els reconeguts cuiners lleidatans han presentat avui aquesta mostra gastronòmica al Castell de Raymat acompanyats d'Elena de Carandini, presidenta de la Fundació Comunitària Raimat Lleida, entitat impulsora del Festival. L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el director del celler Raimat, Joan Esteve, han assistit a la presentació.

Els xefs lleidatans que participen en la Mostra Gastronòmica ©JosepAPérez
Els xefs lleidatans que participen en la Mostra Gastronòmica ©JosepAPérez

Segon Carandini, la celebració del Festival és una gran fita, no només per a Lleida, sinó també perquè "atraurà nous visitants que quedaran meravellats amb la gran tradició culinària de la zona gràcies al treball d'aquests cuiners”. Per la seva banda, els restauradors han mostrat la seva satisfacció per fer costat al Raimat Arts Festival en la seva primera edició i han subratllat la importància de l'esdeveniment, que convertirà a Raimat i Lleida en un dels epicentres culinaris de Catalunya i Espanya, reforçant el coneixement sobre la zona i atraient un turisme que busca experiències diferencials i exclusives.

Per la seva banda, Miquel Pueyo ha agraït al Raimat Arts Festival per “portar un esdeveniment internacional a Lleida” y Joan Esteve ha destacat “la importància d’aquest tipus d’iniciatives per al territori” i ha mostrat la seva satisfacció per col·laborar-hi.

Les Jornades Gastronòmiques del Raimat Arts Festival tindran lloc entre el 7 i el 16 d'octubre, en el marc del festival que se celebrarà a Raimat. Durant aquestes dates, els responsables dels restaurants La Boscana, Malena, Ferreruela i L’Espurna elaboraran menús especials amb productes KM0, de temporada i sempre mantenint l'essència del territori, que podran ser degustats en els seus establiments.  

Així mateix, el divendres 14 d'octubre, i com a acte previ a l'inici del Raimat Arts Festival, el Castell de Raymat reunirà un selecte grup de convidats -entre els quals es trobarà un grup d'empresaris americans amb especial interès en l'oferta enoturística de Catalunya- que gaudiran d'una mostra de les creacions elaborades per a les Jornades.

Raimat Arts Festival, el poder de l'art per a transformar el territori

El Raimat Arts Festival és una iniciativa 100% solidària, única i pionera que es presenta com una experiència artística multisensorial amb una finalitat transformadora pel territori. Durant els dies 14, 15 i 16 d'octubre, a l'esdeveniment es trobaran els màxims exponents de la música clàssica i diferents expressions artístiques, amb la gastronomia i l'enologia com a teló de fons, i tot això amb l'objectiu de generar un impacte positiu en el seu entorn.

Al ser un festival solidari, tots els beneficis generats pel Festival aniran destinats a impulsar projectes de la Fundació Comunitària Raimat Lleida, enfocats a pal·liar la crisi agrícola actual amb la formació de qualitat a col·lectius en risc d'exclusió, en col·laboració amb entitats socials de Lleida, la Fundació United Way i l'empresa John Deere.

Comentaris