15 i 16 d'octubre

Neix el Raimat Arts Festival, on confluiran música de cambra, gastronomia, vi i territori

Fruit de l'agermanament amb l'arxiconegut Napa Valley Festival, aquest festival vol ser un referent estatal i impactar en la comunitat, el medi ambient i la cultura

Charles Letourneau i Elena de Carandini presenten el Raimat Arts Festival  ©JosepAPérez©JosepAPérez
photo_camera Charles Letourneau i Elena de Carandini presenten el Raimat Arts Festival ©JosepAPérez©JosepAPérez

El 19 de maig, el Castell de Raymat va acollir la presentació en premsa del Raimat Arts Festival, una nova proposta cultural que vol fusionar música d'alt nivell, gastronomia, vi i amor envers el patrimoni i paisatge lleidatà engegant un impacte positiu en la comunitat.

Esdeveniment pioner a l'Estat espanyol que s'agermana amb el reconegut Napa Valley Festival, referent internacional pel que fa a festivals artístics amb un impacte social positiu

El Raimat Arts Festival és una iniciativa capdavantera que es presenta com una experiència artística multisensorial amb una finalitat de transformar la societat on neix així com a tot el públic assistent i agents implicats.

Estem molt emocionats de poder presentar aquest festival. És una oportunitat única per donar a conèixer Raimat i Lleida, i realçar tot el que aquesta terra ens aporta: grans vins, aliments exquisits, paisatges de somni… i tot acompanyat amb referents culturals de renom mundial”, ha destacat Elena de Carandini, Presidenta de la Fundació Comunitària Raimat Lleida.

Charles Letourneau i Elena de Carandini presenten el Raimat Arts Festival  ©JosepAPérez©JosepAPérez
Charles Letourneau i Elena de Carandini presenten el Raimat Arts Festival ©JosepAPérez©JosepAPérez

Aquesta primera edició del Raimat Arts Festival compta amb el suport del festival Napa Valley, amb qui comparteix valors i sensibilitat. De fet, una primera presentació del Raimat Arts Festival ja tindrà cabuda al festival de Califòrnia. Es tracta de la primera vegada en què un agent català formarà part del Test of Napa. A més, en el marc de la subhasta benèfica del Napa Valley Festival se sortejarà entre els assistents dues experiències úniques de descoberta del territori català: un viatge a Catalunya per dues persones, i una invitació per dues persones al festival de Raimat.

Estem convençuts que Raimat Arts Festival serà tot un èxit i es convertirà en un referent a Europa”, ha puntualitzat Charles Letourneau, vicepresident del Festival Napa Valley.

Un programa que combina artistes de prestigi internacional, gastronomia i vi per a impulsar projectes socials

Raimat Arts Festival reunirà en un mateix esdeveniment a músics de cambra de renom internacional, gastronomia local, regional i internacional i maridatges amb vi orgànic. Així doncs, comptarà amb un programa de diferents activitats obertes al públic  que tindran lloc als voltants del Castell de Raimat, entre altres localitzacions de Lleida.

A més, els ingressos que generi el Festival es destinaran íntegrament al desenvolupament dels projectes socials de la Fundació Comunitària Raimat Lleida.

El dissabte 15 d'octubre arrencarà aquesta cita amb un itinerari a peu per la reserva Raimat Natura, on es podrà gaudir d’instal·lacions artístiques integrades en el paisatge i actuacions d'artistes locals. Seguidament, els assistents podran participar en una fira gastronòmica amb tastos de vins i tallers oferts per restauradors i productors locals, esdeveniment amenitzat per la música de joves intèrprets del Conservatori de Lleida.

El dissabte a la tarda, els cellers Raimat acolliran el principal esdeveniment del Festival: un concert de música de cambra en un entorn íntim i amb artistes de fama internacional
 

Pablo Sáinz Villegas ©PalaudelaMúsica
Pablo Sáinz Villegas ©PalaudelaMúsica

Al cartell han confirmat la seva assistència el guitarrista Pablo Sáinz Villegas, la soprano lírica Serena Sáenz, el violinista Francisco Fullana i la violoncel·lista Sophia Bacelar. Tots ells interpretaran obres d'importants compositors clàssics i contemporanis de Lleida, Catalunya i Espanya, com 'Danza Melancólica y Andaluza', del lleidatà Granados.

El festival conclourà el diumenge 16 d'octubre amb un brunch festiu, format per un menú únic de delícies locals.

La 1a edició del ​Raimat Arts Festival centrarà els seus esforços en l'ús d'energies renovables, la minimització de residus i el consum de productes locals

Comentaris