El Castell del Remei serà escenari de la nova edició del Dia de les Banquetes

BANQUETA DEL CANAL AL PALAU D'ANGLESOLA inteior
photo_camera El Canal d'Urgell al seu pas pel Palau d'Anglesola

El proper diumenge 6 d'octubre, el Castell del Remei, a Penelles, serà escenari de la 3a edició del Dia de les Banquetes, organitzada per la Plataforma Canal Viu i la seva Xarxa d'Entitats Locals. Durant la jornada, que s'iniciarà a les 9.30 hores, es farà una plantació d'arbres a la segona séquia; un arbre per cada entitat local.

Actualment, la plataforma compta amb 11 entitats locals presents a Juneda, Mollerussa, Golmés, Puigverd de Lleida, Castellserà-Serra de Bellmunt, Artesa de Lleida, Torregrossa, El Palau d'Anglesola, Vallfogona de Balaguer, Bellvís-ElsArcs  i Vilanova de Bellpuig


Després de la plantació d'arbres es farà una caminada fins l'antiga Casella, on se celebrarà un esmorzar popular, i es realitzarà un homenatge a les famílies dels habitants de les caselles del canal principal, subcanal i les quatre séquies.

Durant la jornada, els agents rurals alliberaran un au del Centre de Fauna de Vallcalent a la zona

La ruta finalitzarà al mateix Castell del Remei, on es farà una visita i un tast de vi. Aquest acte comptarà amb la presència del President de la Comunitat de Regants del Canal d'Urgell, Amadeu Ros, i l'alcalde de Penelles, Eloi Bergós.

Canal Viu

Canal Viu és una associació que treballa en defensa de les banquetes arbrades del Canal d'Urgell i el seu entorn i que reivindica el valor paisatgístic, ambiental i patrimonial de la vegetació i l'entorn de la ribera dels cursos d'aigua que travessen la plana urgellenca. Busquen fer compatible el principal servei dels Canals d'Urgell, el reg i el subministrament d'aigua a la plana amb els usos ambientals, lúdics, culturals i paisatgístics de les banquetes arbrades, i treballen en xarxa amb un seguit d'entitats de municipis adjacents a algun tram del canal que vol ser preservat. 

Comentaris