27.06.2022 |
Territoris.cat

El Castell del Remei serà escenari de la nova edició del Dia de les Banquetes

BANQUETA DEL CANAL AL PALAU D'ANGLESOLA inteior
El Canal d'Urgell al seu pas pel Palau d'Anglesola
El Castell del Remei serà escenari de la nova edició del Dia de les Banquetes

El proper diumenge 6 d'octubre, el Castell del Remei, a Penelles, serà escenari de la 3a edició del Dia de les Banquetes, organitzada per la Plataforma Canal Viu i la seva Xarxa d'Entitats Locals. Durant la jornada, que s'iniciarà a les 9.30 hores, es farà una plantació d'arbres a la segona séquia; un arbre per cada entitat local.

Actualment, la plataforma compta amb 11 entitats locals presents a Juneda, Mollerussa, Golmés, Puigverd de Lleida, Castellserà-Serra de Bellmunt, Artesa de Lleida, Torregrossa, El Palau d'Anglesola, Vallfogona de Balaguer, Bellvís-ElsArcs  i Vilanova de Bellpuig


Després de la plantació d'arbres es farà una caminada fins l'antiga Casella, on se celebrarà un esmorzar popular, i es realitzarà un homenatge a les famílies dels habitants de les caselles del canal principal, subcanal i les quatre séquies.

Durant la jornada, els agents rurals alliberaran un au del Centre de Fauna de Vallcalent a la zona

La ruta finalitzarà al mateix Castell del Remei, on es farà una visita i un tast de vi. Aquest acte comptarà amb la presència del President de la Comunitat de Regants del Canal d'Urgell, Amadeu Ros, i l'alcalde de Penelles, Eloi Bergós.

Canal Viu

Canal Viu és una associació que treballa en defensa de les banquetes arbrades del Canal d'Urgell i el seu entorn i que reivindica el valor paisatgístic, ambiental i patrimonial de la vegetació i l'entorn de la ribera dels cursos d'aigua que travessen la plana urgellenca. Busquen fer compatible el principal servei dels Canals d'Urgell, el reg i el subministrament d'aigua a la plana amb els usos ambientals, lúdics, culturals i paisatgístics de les banquetes arbrades, i treballen en xarxa amb un seguit d'entitats de municipis adjacents a algun tram del canal que vol ser preservat. 

El Castell del Remei serà escenari de la nova edició del Dia de les Banquetes
comentaris