12.11.2019 |

Cellers i restauradors constaten la qualitat dels productes lleidatans en la Festa del Vi

Dinar maridatge de la Festa del Vi de Lleida
Dinar maridatge de la Festa del Vi de Lleida
Cellers i restauradors constaten la qualitat dels productes lleidatans en la Festa del Vi

Lleida supera enguany la primera dècada de la Festa del Vi, un certament que al llarg de la seva trajectòria ha anat en paral·lel amb el creixement qualitatiu dels vins i de la gastronomia de la demarcació. Onze anys en els quals, l'Ajuntament, la DO Costers del Segre i els representants de la restauració han anat de la mà, per divulgar entre la ciutadania la feina del sector, amb l'objectiu que el mateix públic es convertís en prescriptor de la qualitat dels productes de la seva demarcació.

Els vins de la festaAquest dissabte la Festa del Vi arrencava una nova edició amb el tradicional maridatge de xefs reconeguts amb una selecció de vins de la DO Costers del Segre. Una iniciativa, en el marc del programa de la festa, que organitza la plataforma Comopomona, que va reunir en el restaurant Davall de La Llotja periodistes i sommeliers especialitzats que estan realitzant un press trip per la DO Costers del Segre.

Plats maridatge 2L'acte es va iniciar, amb la xerrada col·loqui del periodista de La Vanguardia especialitzat en vins i viticultura, Ramon Francàs, que va fer una breu introducció al voltant de les varietats de raïm i la identitat dels vins, i es va parlar de les veritats autòctones i si calia continuar amb la recerca de nous raïms com el Trobat negre i blanc.

Un cop entrats en el menjador, el maridatge convidava a experimentar la màgia creativa dels restauradors, però també dels alquimistes dels cellers, que volien destapar alguns dels seus caldos més consolidats, però altres que van presentar autèntics nounats per sotmetre's al jurat públic

Dinar maridatge de la Festa del Vi de LleidaEl xef del Restaurant Es ArraÏtzes de GaròsCésar Moroy, s'avançava a l'ordre de la carta, amb un llom d'esturió de la vall en escabetx i salsa huacatay que es va maridar amb els vins blancs Cérvoles Blanc 2018 del Celler Cérvoles i Finca Racons 2016 del Celler Tomàs Cusiné.

Menjador La LlotjaL'entrant es va passar a primer, per tal que l'Arròs cremós amb peus de porc, elaborat pel xef Antoni Rúbies (de l'arrosseria Antoni Rúbies d'Artesa de Lleida), no perdés l'essència. La creativitat de Rúbies es va regar amb la joventut dels vins Rubiòls Xarel·lo Selecció 2016 de Celler Rubió de Sòls, el 9 de Sanui 2019, de Celler Torres de Sanui i el Cíclic Negre 2013 de Celler Lagravera.

Dinar maridatge de la Festa del Vi de Lleida (6)La carta saltava a la carn amb la proposta del xef Samantha Farré (restaurant Davall-Shalom) que va preparar un Melós de vedella amb cremós de carabassa i cruixent de castanyes, un plat de nivell que s'havia de maridar amb el potencial d'un dels emblemes del Castell del Remei, el negre 1780, de l'anyada 2016, i l'aposta de Torres en la DO Costers del Segre, en la finca garriguenca de Purgatori, amb l'anyada 2016.

Dinar maridatge de la Festa del Vi de Lleida (1)El fermall de la carta el feia l'originalitat del mestre xocolater Ivan Pascual, que des del Taller de Postres d'Almenar, va deixar bocabadat al públic amb el Cherry de xocolata de Tanzània 75% cacau. El dolç el van regar el premiat, Saó Expressiu 2011 del celler Mas Blanch i Jové, i el Brut Reserva Lo fred de Ponent del celler Raimat.

La Festa del Vi de Lleida estarà oberta al públic el diumenge 27 d'octubre de les 11 del matí a les 3 de la tarda, a la plaça de La Llotja, amb la participació de disset cellers de la DO Costers del Segre, i set elaboradors de productes gastronòmics. Durant el matí es podran fer tastos de tots els productes presents en la mostra.

Comentarios