27.09.2021 |
Territoris.cat

Les companyies lleidatanes Campi Qui Pugui i Un Teatre, finalistes a un festival coreà

Un Teatre i Campi Qui Pugui - cedida per Campi Qui Pugui
Un Teatre i Campi Qui Pugui, les dues companyies lleidatanes finalistes al festival coreà.
Les companyies lleidatanes Campi Qui Pugui i Un Teatre, finalistes a un festival coreà

Les companyies lleidatanes de teatre Campi Qui Pugui i Un Teatre han estat seleccionades com a finalistes amb els seus treballs per al Festival Internacional de la República de Corea Chuncheon Puppet Film Festival.

El Festival habitualment presencial que es realitza a Chuncheon, Corea del Sud, s’ha adaptat durant la pandèmia per mantenir el contacte entre públic i artistes de titelles nacionals i sobretot internacionals, a través d’un Festival de curtmetratges de la disciplina de titelles.

Dels centenars de propostes que han rebut d’arreu del món, el festival ha seleccionat 20 treballs finalistes a qui guardonen amb un premi meritori i econòmic: 10 finalistes nacionals, d’artistes i grups sud-coreans i 10 internacionals, d’artistes de tot el món. Entre les 10 propostes finalistes internacionals, hi ha 4 treballs seleccionats d’Espanya i 2 d'aquestes propostes són de companyies lleidatanes: Un Teatre i Campi Qui Pugui.

El festival és un esdeveniment organitzat des del teatre públic especialitzat en titelles més important de la regió Gangwon-do, el Cocobau Puppet theatre. Aquest any havien de realitzar l’edició 32 del festival en el format habitual d’arts escèniques presencials, però en la situació actual, s’han vist obligats a transformar-se en un festival audiovisual, "sense perdre l'essència de la disciplina" i "seguint la convicció sobre la mobilitat i l'intercanvi cultural entre països com a eina de desenvolupament social indispensable", segons declara l'organització.

Després de l’anunci dels 20 finalistes aquest passat divendres, premiats econòmicament amb 500.000₩ KRW (Wons sud-coreans, el jurat delibera ara per escollir els guardonats amb els 5 grans premis. Els premis finals seran entregats en una gala virtual que es podria seguir arreu del món, on es veuran els treballs dels 20 finalistes.


Teatre de Lleida al món

Un Teatre i Campi Qui Pugui han estat seleccionades i premiades com a finalistes en aquest festival coreà amb treballs que van lligats als seus espectacles. En el cas de la companyia Un Teatre, és finalista amb el curt Loïc, desenvolupat al voltant del protagonista de l’espectacle amb el mateix nom que es va estrenar a la Fira de Titelles de Lleida. La companyia Campi Qui Pugui -que ha actuat en 3 edicions del festival coreà, en la seva versió presencial amb 3 espectacles diferents- és finalista amb el curt Asteroid, també al voltant de l’espectacle homònim, que es va estrenar a Fira Tàrrega.

Les dues companyies formaran part de la gala final del Festival coreà i opten als Guardons finals. Una fita que posa en evidència el gran treball que les companyies lleidatanes realitzen i que exporten arreu del món

Enmig d’una situació que amenaça la seva professió i treball, el Teatre Lleidatà per a tots públics és una marca reconeguda arreu d’Europa que no deixa d’obrir portes a tot el món i sembla estar d’enhorabona.
 

 

Les companyies lleidatanes Campi Qui Pugui i Un Teatre, finalistes a un festival coreà
comentaris