03.06.2020 |
Territoris.cat

Arranca 'T'acompanyem', un projecte adreçat a consolidar els autònoms a Lleida

GLOBALleida dissenya un programa amb l’objectiu d’enfortir la capacitat econòmica, comercial i organitzacional dels autònoms i micropimes

Oriol Oró ha sigut l'encarregat de donar la benvinguda als participants
Oriol Oró ha sigut l'encarregat de donar la benvinguda als participants
Arranca 'T'acompanyem', un projecte adreçat a consolidar els autònoms a Lleida

El nombre de persones afiliades al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) a les comarques lleidatanes ha pujat en gairebé un centenar durant el primer semestre de 2015, passant de les 39.862 a les 39.960, xifra que suposa un increment del 0,2%. Les dades segueixen la tendència de Catalunya, tot i que bastant per sota de la mitja catalana. Per sectors, els quatre en els que més creix el nombre de treballadors autònoms són el comerç, l’hoteleria, les activitats professionals i la construcció.

Avui en dia, Catalunya és la comunitat que lidera el rànquing d'autònoms a Espanya amb el 17,4% i una xifra que puja als 541.609 professionals. Segueixin per volum Andalusia,  amb 481.340 i el 15,5%, i la Comunitat de Madrid, amb 359.964 professionals i l'11,6%.

El CEEILleida han acollit aquest dimecres els 15 autònoms seleccionats per participar en el nou programa

En aquest marc, les instal·lacions del CEEILleida, han acollit aquest dimecres, als 15 autònoms que han estat seleccionats per participar en el nou programa T'acompanyem, dissenyat per GLOBALleida, amb l’objectiu que el col·lectiu d’autònoms millori el control de la seva gestió, el seu model de negoci i enforteixi la seva capacitat de gestió econòmica, comercial i organitzacional.

Aquest programa treballarà amb un grup de 15 empreses i està previst que realitzin accions formatives grupals i tutories individuals amb l’objectiu de definir una pla de creixement a mida. 

De les firmes participants, 14 pertanyen al sector serveis.

Aquest és el tercer any consecutiu amb un creixement, trencant-se la tendència a la baixa marcada durant els principals anys de la crisi

Després d'uns anys de caigudes de l'afiliació al RETA, aquest és el tercer any consecutiu amb un creixement, trencant-se així la tendència a la baixa que ha marcat els principals anys de la crisi econòmica.

El conseller delegat de GLOBALleida, Oriol Oró, va ser l'encarregat de donar la benvinguda als participants del programa.

Arranca 'T'acompanyem', un projecte adreçat a consolidar els autònoms a Lleida
comentaris