23.04.2021 |

La Diputació de Lleida aprova un conveni per fomentar la recerca hospitalària

El Ple també va donar llum verda a l'adjudicació dels contractes d'obres de conservació semi-integral a les carreteres de la xarxa viària de tres zones diferents per un valor de 12.137.681 euros, el que suposa un increment del 4% respecte la darrera adjudicació

Professionals d'Angioradiologia de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida
Professionals d'Angioradiologia de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida @HUAV
La Diputació de Lleida aprova un conveni per fomentar la recerca hospitalària

El Ple de la Diputació de Lleida celebrat aquest dijous ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Diputació, l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida i el Servei Català de Salut, per fomentar les activitats de recerca hospitalària a Lleida amb el programa Post-MIR 2020 i de Promoció de la Recerca en Salut. D'altra banda, la comissió de Salut Pública ha aprovat el programa d'actuacions de la Diputació en matèria d'assistència i cooperació als ajuntaments de la demarcació en l'àmbit de la salut pública per a l'exercici 2020 i següents.

Pla mitjà on es pot veure al president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat de dos vicepresidents, en un moment del Ple de gener, que s'ha celebrat de forma híbrida per la covid-19, el 21 de gener de 2021. (Horitzontal)El Ple també ha donat llum verda a l'adjudicació dels contractes d'execució d'operacions de conservació semi-integral a les carreteres de la xarxa viària de tres zones diferents per als pròxims tres anys i amb possibilitat de pròrroga per un valor de 12.137.681 euros, el que suposa un increment del 4% respecte la darrera adjudicació.

Arranjament de camins a Sidamon @TerritoriscatLa primera zona, corresponent al Segrià, les Garrigues, el Pla d’Urgell, la Noguera i la Segarra, tindrà un contracte per valor de 6,5 milions d’euros; la de l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Solsonès amb un pressupost de poc més de 3 milions d’euros i, finalment, al Pallars, l’Aran i l’Alta Ribagorça s’hi destinaran 2,5 milions d’euros.

La sessió plenària també ha aprovat el projecte de condicionament de la carretera LV-3023 de la C-14 a la Donzell d'Urgell amb un pressupost d'1,4 milions.

En l'apartat de mocions, s'ha aprovat per unanimitat la presentada pel grup dels Comuns de proposta de mesures i accions per a l'eradicació de la violència masclista, excepte el punt que feia referència a sumar-se a la xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones i persones, a l'entendre els grups d'ERC i JxCat que ja s'està fent. També s'ha aprovat per unanimitat la moció presentada pels grups polítics del PSC i Unitat d'Aran respecte a l'impuls a la creació de la taula per a l'impuls dels projectes Next Generation a les Terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran, encarada a la reducció d'emissions, la digitalització del territori i de les seves empreses i a fer possible el compliment dels objectius pel desenvolupament sostenible. Finalment, també s'ha aprovat per unanimitat la moció presentada per Ciutadans per la promoció dels càmpings de la demarcació i la prevenció meteorològica per a garantir-ne la seguretat.

La Diputació de Lleida aprova un conveni per fomentar la recerca hospitalària
comentaris