El conseller González i Cambray assegura que 'cap escola bressol rural tancarà per motius econòmics'

El conseller d'Educació, Josep González-Cambray ha subratllat que el nou batxillerat haurà de ser més competencial i no servir només per preparar les PAU: "volem que els alumnes puguin superar un examen però també volem que tinguin una formació genèrica i transversal amb més valors"
El conseller Josep Gonzáles-Cambray inaugura l'escola d'Almenar @JosepA.Pérez
photo_camera El conseller Josep González-Cambray inaugura l'escola d'Almenar @JosepA.Pérez

El conseller d'Educació, Josep González-Cambray ha assegurat que "cap escola bressol rural tancarà per motius econòmics". "El departament d'Educació es creu la vida als municipis, i la vida als municipis és l'escola". Cambray ha explicat que el departament ha fet possible 67 escoles bressol a Catalunya, de les quals 25 són al territori lleidatà. El responsable d'Educació ha posat en relleu que el departament ha recuperat el finançament per al cicle de 0 a 3 anys que fa uns anys s'havia retirat. Educació aporta una part del cost als Ajuntaments per tal que es pugui donar el servei amb les màximes garanties. 

Cambray ha afegit que la constatació que el sistema funciona és que el departament ha rebut setze noves sol·licituds i cap baixa, i en el desplegament dels nous projectes, s'inclouran en els edificis de les actuals escoles

Reunió conseller Cambray amb l'alcalde Rafel Panadés, escola El RoserEl conseller Josep González-Cambray feia la seva primera visita institucional en la terra on va créixer, i va començar la jornada amb la visita al municipi del Poal, al Pla d'Urgell, on l'Ajuntament i les famílies esperen una nova escola des de fa dotze anys. El conseller, acompanyat del director territorial, Carles Vega, va mantenir una trobada amb l'alcalde Rafel Panadés i l'equip directiu de l'Escola El Roser-ZER Plaurcén, un centre educatiu rural amb 44 alumnes matriculats d'educació infantil i primària i una plantilla de 4 mestres fixes i 4 especialistes itinerants.

El conseller va explicar al municipi que el departament redactarà un nou projecte per edifici de nova planta per acollir quatre línies i l'escola bressol rural. El projecte es redactarà i es licitarà al mateix temps per tal d'agilitzar el procés, que es durà a terme aquest mateix any,per poder executar les obres durant el 2022 per estar enllestides pel curs 2023-24.

L'alcaldessa d'Almenar en la inauguració de la nova escola @JosepA.PérezEl conseller es va  traslladar tot seguit a Almenar, on ha participat en la inauguració oficial del nou edifici de l'escola, un acte que segons el responsable d'Educació "no ha estat casual", tal com ell mateix ha reconegut. El conseller va recordar el seu pas com a alumne per l'escola d'Almenar on va assegurar que es va "formar com a persona". "Vaig escollir Almenar conscientment pels meus orígens lleidatans i per haver-me format aquí".

En aquest sentit, ha afirmat que l'escola no tornarà a ser la d'abans de la pandèmia i ha fet valdre "la resiliència de mestres, alumnat i professorat davant d'una pandèmia que ha colpejat tothom". González-Cambray també ha destacat el treball en equip com a recepta per construir un sistema educatiu de qualitat.

El conseller Josep Gonzáles-Cambray saluda al claustre i alumnes d'Almenar @JosepA.PérezL'escola d'Almenar té 252 alumnes matriculats entre P3 i 6è de primària i una plantilla de 21 mestres. El nou edifici inaugurat aquest dimecres va suposar una inversió del Departament d'Educació de 3.400.000 euros, i es va construir entre el 2018 i el 2020. Durant l'acte s'ha descobert la placa inaugural commemorativa i hi ha hagut parlaments de Cambray, del director del centre, Manel Gràcia, i de l'alcaldessa del municipi, Maria Teresa Malla, així com unes paraules de dos alumnes de sisè de primària en representació de tot l'alumnat del centre.

El conseller d'Educació ha fet referència al nou batxillerat i ha subratllat que haurà de ser més competencial i no servir només per preparar les PAU.

Volem que els alumnes puguin superar un examen, però també volem que tinguin una formació genèrica i transversal amb més valors

Per això, ha afegit, des del departament estan treballant un nou currículum per al curs 2022-23 "amb un ensenyament molt més flexible perquè cada alumne doni el millor d'ell mateix". 


 

Comentaris