16.09.2021 |

Els restaurants Malena, La Boscana, El Fogony, i Casa Albets reconeguts en la Guia Michelin

El cuiner Mateu Blanch, propietari del restaurant Caravista de Lleida, ha estat guardonat com a Xef de l'Any per la prestigiosa Guia Gourmand (edició del 2021), publicació que recull més de 500 restaurants i hotels de Catalunya, de la resta de l'Estat i d'altres països
Restaurant Malena de Gimenells
Restaurant Malena de Gimenells
Els restaurants Malena, La Boscana, El Fogony, i Casa Albets reconeguts en la Guia Michelin

Un any més, el nivell i la qualitat del sector de la restauració lleidatà han estat reconeguts per la Guia Michelin. Concretament, per mitjà de l'estrella atorgada als restaurants El Fogony de Sort, La Boscana de Bellvís i Malena de Gimenells, i per l'estrella verda atorgada al restaurant Casa Albets de Lladurs.

El Fogony de SortEl Fogony ha consolidat el seu estatus rebent –per setzè any consecutiu– una estrella en el decurs del repartiment de distincions per al 2021 que va fer el proppassat 14 de desembre la Guia Michelin. El Fogony, l'únic establiment de l'Alt Pirineu que disposa d'aquest reconeixement, ofereix una cuina Slow Food Km 0, amb plats elaborats amb productes de proximitat procedents de petits productors, sense renunciar a productes de qualitat de fora.

La xef Zaraida Cotonat comenta que estem contents pel reconeixement, i més enguany que la pandèmia i les restriccions administratives ens estan perjudicant molt 

Joel Castanyé en el seu laboratori de La BoscanaSota la sàvia direcció del xef Joel Castanyer, La Boscana manté un singular estil de cuina amb arrels tradicionals que no renuncia a la innovació, utilitzant amb delicadesa matèries primeres de màxima qualitat, sovint provinents de la mateixa horta i de proximitat, que un cop elaborades suggereixen un gran nombre de matisos en textures i sabors.

El restaurant Malena ofereix, utilitzant matèries primeres de proximitat (carns, verdures i peixos), una cuina que beu de la cuina tradicional i de la creativitat del xef Xixo Castaño. El toc més original de l'establiment és causat per un generador de vapor, el qual circula per una conducció alimentada amb la calor de la brasa i és conduït fins a un forn, d'on els plats surten amb un original toc fumat.

Finalment, Casa Albets ha rebut l'estrella verda, una nova categoria per reconèixer els restaurants i xefs particularment compromesos amb la defensa del medi ambient, i la distinció Bib Gourmand, la qual reconeix establiments que destaquen per una relació qualitat-preu molt favorable.

Casa Albets de LladursSituada en una masia del segle XI, Casa Albets fa una proposta de cuina vegana que incorpora productes de proximitat (pèsols negres, nyàmeres, etc.) en molts casos procedents del mateix hort ecològic. Com explica el codirector de l'establiment, Joel Llurda,

Oferim elaboracions que combinen propostes i gustos tradicionals amb idees més innovadores i inspiracions d'altres cultures, com l'asiàtica

També han rebut la distinció Bib Gourmand els establiments Cal Xirricló de Balaguer i Roc'n'Cris, a Aubèrt.


Restaurant Caravista Lleida

Distinció al restaurant Caravista

D'altra banda, el cuiner Mateu Blanch, propietari del restaurant Caravista de Lleida, ha estat guardonat com a Xef de l'Any per la prestigiosa Guia Gourmand (edició del 2021), publicació que recull més de 500 restaurants i hotels de Catalunya, de la resta de l'Estat i d'altres països. El reconeixement al cuiner lleidatà respon a la trajectòria i al seu caràcter innovador, com a creador d'un original restaurant-peixateria i promotor d'una singular cuina marinera de peixos i arrossos elaborada amb tocs creatius en una ciutat d'interior com ho és Lleida.

Els restaurants Malena, La Boscana, El Fogony, i Casa Albets reconeguts en la Guia Michelin
comentaris