La Fundació Catalunya La Pedrera fa balanç dela seva activitat a Terres de Lleida i a tot Catalunya

Premsa_Escoles Tàndem
photo_camera A les Terres de Lleida la Fundació Catalunya La Pedrera actua a Mollerussa i Lleida, i en la gestió de la xarxa d'Espais Natura

Més de 400.000 persones s'han beneficiat durant l'any 2017 de la tasca social, cultural, educativa o mediambiental de la Fundació Catalunya La Pedrera, segons posa en relleu la memòria d'activitats "Somnis fets realitat'' que l'entitat acaba de fer pública. La diversitat d'iniciatives ha permés arribar a 414.192 persones beneficiàries, dada que consolida el benefici social de la fundació per damunt de les 400.000 persones.

L'acció social de la fundació és possible gracies als 1,4 milions de persones que el 2017 van visitar l'edifici de La Pedrera, els espais de la Xarxa d'Espais Natura o van utilitzar les instal·lacions de Món Sant Benet. "La Cooperativa MANS, la Fundació Topromi o el projecte Escales Tàndem són algunes de les iniciatives que ens encoratgen a seguir treballant per fer créixer la Fundació Catalunya La Pedrera", ha declarat Marta Lacambra, directora general de la Fundació Catalunya La Pedrera.

Més enllà de les xifres, el president de la Fundació, Germán Ramon-Cortés, posa I' èmfasi en les persones i assenyala que la memòria descriu "moltes actuacions mitjançant el desenvolupament de tretze conceptes distints per aconseguir que les persones puguin tenir un futur millor i més just que, en definitiva, és el nostre objectiu".

 

L'acció de la Fundació a Lleida Premsa_Dina en companyia

La Fundació Catalunya La Pedrera treballa a tot Catalunya. En concret, a les Terres de Lleida hi actua a través de diferents espais socials com el de Mollerussa o Lleida i la gestió de la xarxa d'Espais Natura com MónNatura Pirineus, l'Estany d'lvars i Vila-sana, el Congost de Mont-Rebei o el Campus de Ciències Ambientals i de la Terra de la Muntanya d'Alinya.
La Fundació impulsa també la formació i recerca universitària en el terreny mediambiental. Així, en el more del Campus de Ciències AmbientaIs i de la Terra de la Muntanya d'Alinya, gràcies als acords signats amb la Universitat de Lleida (UdL), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de Barcelona (UB), 177 estudiants i professors d'aquests centres universitaris van realitzar els seus projectes de fi de grau o estada de màster a la Muntanya d'Alinya, un espai ideal per al desenvolupament d'estudis i pràctiques de camp.

Durant el 2017, 18 estudiants van realitzar-hi 6 treballs de fi de grau de Ciències Ambientals, i també es va fer una visita tècnica perdonar a conèixer I' entorn i els equipaments que la Fundació posa a disposició del Campus a 10 professors de les facultats de Geologia, Biologia, Geografia i Veterinària de la UAB. Tot plegat, va suposar un total de 439 jornades de visita a la Muntanya d'Alinya, fet que també ajuda a la dinamització socioeconòmica d'aquest indret prepirinenc.

MónNatura Pirineus és un equipament ubicat en un meravellós paratge de les valls d'Àneu (Son, Pallars Sobirà) que ofereix estades d'educació ambiental, amb allotjament inclòs, en instal·lacions de gran qualitat. S'hi fan activitats en un entorn d'alta muntanya, adreçades a difondre la importància de conservar la natura i el paisatge. També ofereix la possibilitat de fer treballs de síntesi a l'ESO. Durant el 2017, un total de 8.161 alumnes han fet ús de les activitats educatives del centre.

D'altra banda, 38 estudiants i professors del grau d'Arquitectura de la UPC van visitar aquestes instal·lacions dels Pirineus i 5 estudiants de diferents països, coordinats per la UdL, van voler conèixer els projectes de conservació de la natura i gestió de l'ús públic al Congost de Mont­ Rebei. Finalment, la Fundació va acollir 20 estudiants que van realitzar pràctiques formatives a MónNatura Pirineus, la Muntanya d'Alinya, MónNatura Delta de l'Ebre o directament amb l'equip de la Fundació, amb una dedicació total de 3.648 hores.

ELS PROJECTES DESTACATS 2017 A TOTAL TERRITORI

2.181 persones grans han millorat la seva qualitat de vida

Fem activitats per a les persones grans que comencen a tenir problemes de memòria i/o malalties pròpies del procés d'envelliment perquè mantinguin les seves capacitats i autonomia.


87.000 nois i noies han pres part en els tallers educatius

Impulsem les Escoles Tàndem amb les més prestigioses institucions del país i disposem d'uns serveis educatius orientats a estimular la creativitat, la imaginació, la participació i l'intercanvi.


150 llocs de treball per a persones amb discapacitat o en risc d'exclusió social

Treballem perquè els joves i les persones en dificultats tinguin un lloc de treball i s'integrin plenament a la societat.


5.029 joves participen en programes de promoció científica

Contribuïm a tenir els científics millor preparats amb accions a l'educació secundària i superior: Joves i ciència, Bojos per la ciència, Professors i ciència, etc.


63.977 persones visiten els 26 Espais Naturals

Una oferta d'educació ambiental de qualitat a MónNatura Pirineus, MónNatura Delta de l'Ebre i els Espais Natura del Congost de Montrebei, la Muntanya d'Alinya i el Coll de Can Maçana­ Montserrat.

220.000 espectadors d'activitats culturals, de debat i de foment del talent jove i creatiu

Apropem la cultura al públic català tot potenciant el talent deis joves creadors del país i creem àmbits de trobada per reflexionar sobre temes que ens interpel·len per la seva universalitat.


647 voluntaris han participat en accions socials i mediambientals

Obrim els projectes a la participació del voluntariat perquè creiem que la seva participació amplifica els efectes positius de les accions endegades.

Podeu consultar la Memòria 2017 aquí

Fundació Catalunya La Pedrera

La Fundació Catalunya La Pedrera vol ajudar a més persones, oferint oportunitats, fomentant el talent, la creació i I' educació, conservant el patrimoni natural i cultural, i ho fa buscant noves solucions amb independència, sensibilitat, originalitat i rigor per construir un futur millar i més just.



 

Comentaris