La Generalitat invertirà 43,5 milions en la compra de 4 trens per la línia de Manresa

Segons van informar fonts de Renfe, durant el 2022 el trajecte entre Lleida i Manresa va tenir un total de 198.000 viatgers. En el total del corredor, els usuaris van ser 326.000
Imatge arxiu estacio de Renfe a Mollerussa ©JosepAPérez
photo_camera Imatge arxiu estacio de Renfe a Mollerussa ©JosepAPérez

La Generalitat de Catalunya preveu invertir 43,5 milions d’euros en la compra de quatre nous trens per la línia ferroviària que connecta la ciutat de Lleida amb Barcelona via Manresa. Segons va informa aquest dimarts el diari LA MAÑANA, el Departament de Territori va comunicar que  “el cost per al subministrament de les quatre unitats de tren és de 43,5 milions d’euros. Aquesta xifra inclou també el cost per al manteniment dels trens durant 15 anys”.

Les mateixes fonts van indicar que “als Pressupostos de la Generalitat de 2023, hi ha dues partides per als nous trens i els tallers, que sumen prop de 14 MEUR (en concret, 13,38)”.  Pel que fa a la data de posada en funcionament de les noves unitats en aquest corredor des del Departament de Territori van indicar que “seria finals de 2024”.

Cal recordar que aquesta línia de tren, la R12, és titularitat de l’ens estatal ADIF (Administrador d’Infraestructures Ferroviàries); la Generalitat de Catalunya és el titular del servei i Renfe l’operador.

La línia discorre per importants poblacions de la Plana de Lleida com Bell-lloc d’Urgell, Mollerussa, Tàrrega, Bellpuig, Cervera, entre altres localitats.
Segons van informar fonts de Renfe, durant el 2022 el trajecte entre Lleida i Manresa va tenir un total de 198.000 viatgers. En el total del corredor, els usuaris van ser 326.000.

Comentaris
Més a Societat
Entering on the requested page Skip advertisement