11.04.2021 |
Territoris.cat

La GustumRecepta, vídeoreceptes amb xefs locals i productes de proximitat

aaron-blanco-tejedor-kGkO3maydsg-unsplash
Ja et pots activar els avisos del seu canal de Youtube per no perdre't cap videorecepta - Aaron Blanco (Pexels)
La GustumRecepta, vídeoreceptes amb xefs locals i productes de proximitat

Després de l'impacte econòmic provocat per la crisi sanitària de la Covid-19, el sector de la restauració, el turisme i el petit comerç també s'està reinventant. En aquests moments de confinament, la cuina s'ha convertit en una de les activitats confinades més populars per a fer durant aquests mesos. En aquest marc únic, el projecte de cooperació Gustum, coordinat per l’Associació Leader de Ponent i impulsat conjuntament pels altres Grups d‘Acció Local de Catalunya, presenta La GustumRecepta, una sèrie de videoreceptes amb xefs del territori i productes locals.

Amb La GustumRecepta es vol donar a conèixer i visualitzar els productors i elaboradors de proximitat a través de receptes fàcils i ràpides per fer a casa.

Els plats, que cuinaran diferents xefs del territori, s'elaboraran amb productes locals que es podran comprar amb una cistella pensada per a l'elaboració de cada recepta

Amb aquesta iniciativa es vol "donar suport a un sector que s'ha vist greument afectat per l'impacte de la pandèmia com ho és el de la restauració i visibilitzar, una vegada més, la tasca incansable de les productores i elaboradores del territori, que dia a dia treballen perquè la gent pugui continuar alimentant-se i aposti pel producte de proximitat".

Lot GustumRecepta (2)La cistella amb el lot de la primera videorecepta

La primera videorecepta: coca de botifarra negra

La primera vídeorecepta s'ha pogut visualitzar a partir d'aquest dimecres pel canal de Youtube del projecte Gustum. Es tracta d'una Coca de botifarra negra i vinagreta de mel amb safrà, que han elaborat els cuiners Rosa Terés i Joan Marco, del restaurant Cal Menut de Belianes. Els productes que s'han utilitzat per a l’elaboració del plat són dels productors Ca la Cova, Aromis de la Conca, Formatges Sant Gil d'Albió, Cooperativa d'Arbeca i l'Olivera Cooperativa.

Suport a del territori

Un altre dels objectius d’aquesta iniciativa és donar suport a entitats o associacions de productors del territori i és per això que, en aquesta primera videorecepta, s’ha comptat amb la col·laboració de Fet a la Conca; una cooperativa de productores i elaboradores de la Conca de Barberà que comercialitzen els seus productes sota aquest segell.

Gustum: desenvolupament rural a través de l'alimentació

El projecte Gustum té com a objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció i comercialització del producte agroalimentari local, artesà i de qualitat i de la sinergia amb altres sectors del territori com el turisme, la gastronomia i el petit comerç.

La GustumRecepta, vídeoreceptes amb xefs locals i productes de proximitat
comentaris