La Jornada Comunicació, Dona i Esport debatrà sobre la comunicació esportiva segons el sexe

La regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro ha destacat que les dones tenen una presència baixa en els mitjans de comunicació i que, per això, es fan necessàries aquestes jornades, per aconseguir que la igualtat sigui efectiva
Gimena, Gomà, Castro i Fillat presenten la Jornada Comunicació, Dona i Esport  ©JosepAPérez
photo_camera Gimena, Gomà, Castro i Fillat presenten la Jornada Comunicació, Dona i Esport ©JosepAPérez

S’ha de conscienciar sobre una comunicació responsable i de la presència de les dones, tant en l’esport d’elit, de base o amateur, les dones tenen una presència baixa en els mitjans de comunicació. Aquestes reflexions son les que fan necessari un debat per aconseguir que la igualtat sigui efectiva, segons ha destacat la regidora de la Paeria de Lleida, Sandra Castro, en el decurs de la presentació de la Jornada Comunicació, Dona i Esport.

Aquest divendres s'ha dut a terme la presentació de la tercera edició de la Jornada, que debatrà sobre la comunicació esportiva segons el sexe el dimarts 16 de novembre en  la sala 2 de l’Auditori Municipal Enric Granados, una iniciativa que impulsa la plataforma de suport a l'esport femení #EllasSonDeAquí, de Pomes Livinda del Grup Nufri. 

Presentació de la Jornada Comunicació, Dona i Esport ©JosepAPérezEn l'acte de presentació hi han participat la regidora Sandra Castro, la responsable de màrqueting del Grup Nufri, Mercè Gomà, acompanyades pel president del Col·legi de Periodistes, Rafa Gimena, i la representant de l'Associació Esport Femení Lleida, Anna Fillat. 

Castro ha destacat que les dones tenen una presència baixa en els mitjans de comunicació i que, per això, es fan necessàries aquestes jornades, “per aconseguir que la igualtat sigui efectiva”. Per la seva banda, Gomà ha remarcat que s’ha de conscienciar sobre una comunicació responsable i de la presència de les dones, tant en l’esport d’elit, de base o amateur.

Anna Fillat ha afegit que la col·laboració pública i privada en la iniciativa, que ha progressat ràpidament en cinc anys i que són espai de reflexió i d’aprenentatge, també per al mateix sector esportiu. Per la seva banda Gimena ha explicat que la jornada es continua fent a Lleida i que, a més de la participació de professionals d’àmbit nacional, també es compta amb periodistes d’àmbit local, ressaltant la importància del periodisme de proximitat

El programa de La III Jornada Comunicació, Dona i Esport

La jornada arrencarà el dia 16 de novembre a les 9 del matí, conduïda pels periodistes, Artur Peguera i Paloma del Río, amb la ponència sobre la trajectòria de les judokes Carla Ubasart i Estrella López cap a les pròximes olimpíades de París 2024 i com l'han viscut altres esportistes en edicions anteriors, que impartirà la periodista Olga Viza.

El programa continuarà tractant els principals obstacles de salut amb els quals es topen les esportistes d'elit després d'anys d'entrenament, i tancarà la jornada la taula redona sobre la diferenciació en la comunicació esportiva segons el sexe, en la que hi participaran les periodistes Noèlia Casellas (Catalunya Ràdio), Eva Cortijo (Lleida TV), Cristina Gallo (RPA) i Natalia Freire (Ràdio Marca). 

La III Jornada Comunicació, Dona i Esport està organitzada per la plataforma #EllasSonDeAquí, de Pomes Livinda del Grup Nufri, i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida, la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, l'Associació Esport Femení Lleida, l'Associació Per l'Esport Femení, i Toyota Naymotor.

Les inscripcions per assistir a la jornada presencialment estan obertes daquest divendres a través de la pàgina web www.livinda.com/jornada.     

Comentaris