Els 'hotels' d'insectes tenen objectius pedagògics i de conscienciació ambiental

Instal·len a la UdL dos 'hotels' per a insectes

Es tracta d'instal·lacions de fusta amb diferents materials a l'interior per atreure, sobretot, pol·linitzadors

Pla obert d'un dels dos 'hotels' per a insectes instal·lats al campus de l'ETSEA de la Universitat de Lleida, el 6 de juliol del 2021. (Horitzontal) - Cedida per ETSEA-UdL
photo_camera Un dels dos 'hotels' per a insectes instal·lats al campus de l'ETSEA de la Universitat de Lleida - Foto: cedida per ETSEA-UdL

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL) ha instal·lat dos 'hotels' d'insectes al seu campus. Es tracta d'instal·lacions de fusta amb diferents materials al seu interior per atreure, sobretot, pol·linitzadors.

Una es troba davant de l'edifici 1, i l'altra, davant de la cafeteria

Es tracta d'una iniciativa de la professora del departament d'Hortofructicultura, Botànica i Jardineria, Àstrid Ballesta, amb objectius pedagògics i de conscienciació ambiental. La Comissió de Sostenibilitat i Emergència Climàtica de la UdL també té previst incloure els 'hotels' d'insectes al cicle d'activitats ambientals del curs 2021-2022, amb un taller per aprendre a construir-los i poder-ne tenir un a casa.

El director de l'ETSEA, Jordi Graell, ha explicat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és "afavorir la presència d'insectes pol·linitzadors, fonamentals per a la fecundació de les flors, agrícoles o no, i per a la multiplicació de les plantes". "És un símbol per recordar la importància de la pol·linització per a la producció de fruits i per a la biodiversitat", ha remarcat.

Els 'hotels' han estat finançats amb els recursos generats per una matèria transversal impartida per Ballesta al curs 2019-2020 sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS). La preservació de la diversitat està recollida en diferents objectius dels ODS, principalment els números 2.5 (mantenir la diversitat genètica de les llavors, les plantes conreades i els animals de granja i domesticats); 15.4 (vetllar per la conservació dels ecosistemes muntanyencs, inclosa la seua diversitat biològica), i 15.5 (reduir la degradació dels hàbitats naturals, detenir la pèrdua de la diversitat biològica, protegir les espècies amenaçades i evitar la seua extinció).

Comentaris