El llargmetratge 'Jo la busco', Premi Arts Audiovisuals Institut d'Estudis Ilerdencs 2018 al millor llargmetratge del festival Som Cinema

Acte de clausura de la novena edició del festival Som Cinema de Lleida
photo_camera Acte de clausura de la novena edició del festival Som Cinema de Lleida

El llargmetratge Jo la busco, de la directora Sara Gutiérrez ha estat guardonat amb el Premi Arts Audiovisuals 2018, del Festival de l'Audiovisual Som Cinema que s'ha clausurat aquest diumenge a Lleida. Un reconeixement que compta amb el patrocini de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI).

El millor film del festival lleidatà, és un llarg de 85 minuts sobre un guió de la mateixa Sara Gutiérrez Galve i de Núria Roura. Amb fotografia de Carlos Rigo i interpretada per Dani Casellas, Laia Vidal, Oriol Esquerda, Marta Cañas, Max Grosse, Guillem Barbosa i Katia Armesto.

El llargmetratge, explica la història del Max, un home que ronda els trenta i viu amb l'Emma, la seva íntima amiga, la trama obre una bretxa, entre ells fa créixer en Max dubtes i inquietuds que li empenyeran a sortir al carrer a mitjanit, un retrat d'una amistat inventiva i un viatge a la nit barcelonina

Acte de clausura de la novena edició del festival Som Cinema de LleidaSara Gutiérrez Galve és graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. Va completar els seus estudis amb un curs de realització a la University of California-Los Angeles (UCLA). És col·laboradora habitual de Nanouk Films, on produeix videoclips, curtmetratges i espots. 'Jo la busco' és el seu debut com a directora i guionista d'un llargmetratge.

La Secció Oficial de la novena edició del Som cinema ha projectat 6 llargs de ficció, 12 curts de ficció, 5 curts documentals i 7 llargs documentals, del total de 95 treballs que es van presentar a la convocatòria del 2018, de les quals quatre eren lleidatanes.

El Teatre de l'Escorxador va ser l'escenari de l'acte de clausura de quatre dies de projecció d'una completa programació de llargmetratges, documentals i curts en diferents espais de la ciutat de Lleida. Organitzat per Suggeriments Gestió Cultural, amb el suport de l'Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida i l'IEI, Som Cinema és la plataforma dedicada a la promoció del nou talent cinematogràfic i audiovisual.

Pel que fa a les produccions lleidatanes, en la categoria de curtmetratges de ficció hi ha participat a concurs la pel·lícula Xisca, produïda per Benecé Produccions amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tremp i el Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Comentaris