08.03.2021 |
Territoris.cat

JxCAT governarà els consells de les Garrigues i Pla d'Urgell, i ERC el de la Noguera

Eleccions municipals del 26 de maig del 2019
Eleccions municipals del 26 de maig del 2019
JxCAT governarà els consells de les Garrigues i Pla d'Urgell, i ERC el de la Noguera

Junts per Catalunya governarà els consells comarcals de l'Alta Ribagorça, les Garrigues i del Pla d'Urgell, després de les eleccions municipals del 26-M. D'aquesta manera, la formació podrà conservar els tres consells que ja va obtenir sota les sigles de CiU ara fa quatre anys.

Per la seva banda, ERC-AM esdevé la força hegemònica i presidirà el Consell Comarcal de la Noguera, desbancant d'aquesta manera JxCAT. En la resta de consells lleidatans caldrà esperar a veure els pactes que puguin configurar-se per saber qui els acabarà presidint.

Junts per Catalunya també manté la majoria al Consell Comarcal de les Garrigues malgrat perdre un representant i quedar-se amb 10, mentre ERC-AM passa de 7 a 8 i el PSC-CP conserva el conseller comarcal que ja tenia.

Resultats LleidaJunts per Catalunya seguirà governant el Consell Comarcal del Pla d'Urgell, després de revalidar la majoria absoluta tot i perdre dos representants i quedar-se amb 10. ERC-AM suma dos consellers i passa de 7 a 9.

A la comarca de la Noguera, ERC-AM assoleix la majoria absoluta després d'obtenir 10 dels 19 consellers, mentre JxCAT-Junts perd un representant i es queda amb 8. El PSC-CP manté el representant assolit el 2015.

A la Segarra, ERC-AM suma un conseller comarcal i passa de 8 a 9, mentre JxCAT manté els 8 aconseguits sota les sigles de CiU el 2015. El PSC-CP i la CUP conserven el seu representant, mentre els comuns el perden.

Eleccions municipals del 26 de maig del 2019Al Consell Comarcal de l'Urgell, JxCAT perd la majoria absoluta després de perdre dos consellers i quedar-se amb 8. ERC-AM obté també 8 representants, un més que fa quatre anys; la CUP manté el conseller comarcal i el PSC-CP aconsegueix representació al Consell de l'Urgell, amb un representant.

Al Consell Comarcal del Segrià, JxCAT-Junts conserva els 13 consellers assolits per CiU; ERC-AM puja fins al 10, respecte als 7 del 2015; el PSC-CP manté els 6 d'ara fa quatre anys; Ciutadans conserva els 2 consellers; el PP passa de dos a un; l'espai dels comuns es queda amb el conseller que tenia, mentre la CUP el perd i es queda sense representació al consell del Segrià.

JxCAT governarà els consells de les Garrigues i Pla d'Urgell, i ERC el de la Noguera
comentaris