L’Associació Alba i la plataforma Obertament s'uneixen per sensibilitzar sobre salut mental

L’acte es farà el 27 de febrer i consistirà a ubicar un sofà al mig de la plaça del Pati i convidar als vianants a asseure-s’hi i parlar amb persones amb algun trastorn mental

Cartell-dia-27 Cap-CARTELL RESTAURATUna de cada quatre persones tindrà un problema de salut mental, tot i això, la por a parlar del tema ha deixat milers de converses pendents. Amb aquesta premissa el passat dissabte 28 de gener es va donar el tret de sortida d’aquesta campanya que passarà per diferents poblacions catalanes com Barcelona, Tarragona, Sabadell, Girona i Tàrrega.

A la capital de l'Urgell, l’Associació Alba i la plataforma catalana Obertament organitzen conjuntament aquesta acció de sensibilització sobre salut mental. L'acte tindrà lloc el 27 de febrer a partir de les 10h del matí i consistirà a col·locar un sofà i diferents materials comunicatius (pòsters, xapes, globus, etc.) i persones de l'Associació Alba amb algun tipus de trastorn mental convidaran a vianants i ciutadans a apropar-se, assentar-se amb ells i parlar de salut mental d'una forma informal i amena per trencar estigmes.

L'acció serà el tret de sortida dels deu anys del servei de Salut Mental de l'Associació Alba

A més, algunes d’aquestes s’enregistraran en vídeo i es penjaran a la web de la campanya. D’altra banda, l’acció serà el tret de sortida dels 10 anys del servei de Salut Mental de l’Associació Alba i per celebrar-ho també hi haurà un pica pica gratuït, música i altres sorpreses.

Pel desè aniversari l’entitat targarina està preparant altres accions al llarg de l’any per visualitzar la seva feina a l’Urgell i la Segarra oferint serveis d’atenció integral a les persones amb algun trastorn mental com: recursos per a l’habitatge, assessorament a les famílies, formació laboral i activitats d’oci i de lleure per a fomentar la inclusió social.

La història de Miquel Àngel i la seva cosina Judit va donar peu a la idea de la campanya 'Cap conversa pendent'

La idea de la campanya “Cap conversa pendent” va sorgir a partir de diferents històries personals, com la del Miquel Àngel, treballador de l’Associació Alba, i la seva cosina, la Judit. Aquesta, un dia va decidir anar a parlar amb ell per tal que li expliqués quin tipus de problemàtica mental patia i què era el que li passava exactament, una conversa que feia anys que tenien pendent, però que mai era el moment de parlar-ne. Ell, encantat, li va explicar tot el que la seva cosina volia saber, i a partir d’aquella conversa, la seva relació es va enfortir. Gràcies a aquesta història, s’ha creat el hastag #capconversapendent, amb l'objectiu que entre dues persones no hi hagi cap tipus de problema per parlar sobre salut mental.

La campanya compta amb la col·laboració dels departaments de Salut i de Benestar i Família de la Generalitat i per La Fundació ‘La Caixa’. Obertament també dóna suport a les diferents entitats i persones que treballen perquè la salut mental sigui un tema sense cap tabú.

Comentaris