Les darreres nevades, que han deixat gruixos considerables, permeten a Baqueria Beret mantenir la previsió d'obertura

L'increment de costos energètics farà que enguany el forfet per esquiar al domini distribuït entre el Val d'Aran i el Pallars Sobirà s'apugi un 7% fins als 63 euros
Presentació Temporada de l'estació Baqueira Beret ©JosepAPérez
photo_camera Presentació Temporada de l'estació Baqueira Beret ©JosepAPérez

L'estació d'esquí Baqueira Beret té previst obrir pistes aquest cap de setmana si continuen les nevades com fins ara, que han deixat gruixos d'entre 30 i 40 centímetres, segons van explicar els directius, Pep Casasayas, i Xavi Ubeira en l'acte de presentació de la temporada que va tenir lloc aquest dimarts, al restaurant Bokoto de Lleida.

Baqueira Beret, temporada 2023 from Territoris.cat on Vimeo.

Xavi Ubeira va afirmar que després d'un any "excepcional" com el passat hivern, amb les seqüeles de la crisi sanitària i el fet que encara hi havia molta gent que preferia no viatjar a l'estranger, aquesta temporada no s'assolirà la xifra rècord de forfets venuts d'1.033.000. Els directius de Baqueira han fet una estimació a la baixa i creuen que enguany caurà un 10% el volum d'esquiadors, fins als 900.000 en tota la temporada.

L'increment de costos energètics farà que enguany el forfet per esquiar al domini distribuït entre el Val d'Aran i el Pallars Sobirà s'apugi un 7% fins als 63 euros

Imatges de l'estació Baqueira Beret ©BB
Imatges de l'estació Baqueira Beret ©BB

Per aconseguir els nous objectius Baqueira Beret ha duplicat les inversions de l'any anterior fins als 17,6 milions d'euros, bona part destinades a la construcció d'un nou telecadira desembragable de 6 places a la zona de Beret. Es tracta de la mítica cadira Dossau que s'ha renovat i ara ha pres aquestes grans dimensions amb la finalitat de poder transportar fins a 2.400 esquiadors per hora amb una cota de sortida situada a 1.881 metres i d'arribada als 2.508 metres. Es cobreix un desnivell de 627 metres amb una longitud de 2.301 metres.

A conseqüència de la remodelació del telecadira Dossau s'han habilitat noves pistes, com 'Montgarri', que tindrà categoria de vermella, i 'Passada d'Auba' que serà blava i situada a la zona del Colhet de Marimanha

Imatges de la zona infantil de l'estació Baqueira Beret ©BB
Imatges de la zona infantil de l'estació Baqueira Beret ©BB

També hi ha una tercera pista nova a la zona de Baqueira: 'Tortuga 2'. L'antiga pista 'Lenhadors' s'ha remodelat per facilitar la baixada als clients amb un nivell mitjà. Les noves pistes permeten sumar un domini esquiable que arriba als 170 quilòmetres.

Els preus pugen a causa del cost de l'energia i és que si l'any passat hi va haver despeses per valor de prop de 2 milions d'euros, enguany, en funció de la neu artificial que s'hagi de produir i del volum d'esquiadors que s'hagi de transportar amb els remuntadors, aquesta xifra es podria arribar a doblar i arribar als 4 milions d'euros.

Imatges de l'estació Baqueira Beret ©BB
Imatges de l'estació Baqueira Beret ©BB

Satisfacció pel desbloqueig judicial de l'ampliació cap al Pallars Sobirà

Xavi Ubeira també s'ha mostrat satisfet pel fet que el Suprem hagi desbloquejat l'ampliació de Baqueira Beret cap al Pallars Sobirà. Al setembre, l'alt tribunal va revocar una sentència del TSJC contra un telecadira per ampliar les pistes d'esquí cap a la zona de la Bonaigua. "Estem contents perquè la justícia ens ha donat la raó sobre el Pla especial", ha dit Ubeira, que també ha apuntat que l'any que ve decidiran, en funció de la disponibilitat pressupostària, si comencen ja o no el projecte.

Baqueira Beret té més de 700 persones treballant, de les quals uns 200 són fixes i unes 300 més fixes discontínues. La resta, són treballadors de temporada. A banda de l'estació, l'empresa també compta amb un hotel i una agència de viatges. Tot i no tenir escola d'esquí, uns 1.000 monitors del Pallars Sobirà i la Val d'Aran fan classes a Baqueira Beret.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement