03.06.2020 |
Territoris.cat

Un lleidatà, entre les set persones detingudes per comprar diner fals a Àustria

El diner fals localitzat per la Policia en els escorcolls
El diner fals localitzat per la Policia en els escorcolls
Un lleidatà, entre les set persones detingudes per comprar diner fals a Àustria

Agents de la Policia Nacional han detingut a set persones en el marc de la segona fase d'una operació contra la falsificació de moneda. Els arrestats compraven diners falsos a través de la darknet en una impremta a Àustria, ja desmantellada. Les detencions s'han dut a terme a Madrid, Ciudad Real, Lleida i Saragossa, a la capital aragonesa s'ha detingut un jove de 19 anys amb grans coneixements d'informàtica i electrònica que, anteriorment, ja s'havia dedicat al minat de bitcoin –pràctica consistent a utilitzar targetes gràfiques per a crear nous bitcoins i rebre una compensació-.

Els aparells tecnològics localitzats per la Policia en els escorcollsAdquirien els diners falsos a través de la la xarxa fosca darknetLes recerques van continuar després d'una primera fase de l'operatiu, dut a a terme a mitjan passat any, en el qual es va desmantellar una impremta de diners falsos a Àustria.

En l'operatiu desenvolupat, els investigadors van descobrir informació en els ordinadors del falsificador de centenars de compradors de diners falsos a través de la darknet en tota Europa

Després de realitzar diverses gestions per a localitzar a més persones que presumptament havien adquirit diners falsos, els agents van localitzar a set individus a Ciudad Real, Saragossa, Madrid, i Lleida. Després d'efectuar les set detencions i un registre domiciliari a Saragossa, s'ha intervingut diners falsos i una gran quantitat d'elements tecnològics usats pels detinguts com a ordinadors potents, targetes gràfiques, impressores 3D o criptomonedes.

En l'anterior operació van ser detingudes 235 persones

En la primera fase, Europol va coordinar amb 13 països la detenció simultània de tots els compradors que, mitjançant cercadors d'internet específics, accedien a mercats il·legals per a comprar tota mena d'objectes il·lícits. Aquests compradors pagaven les mercaderies mitjançant diferents criptomonedes, sent el més habitual el bitcoin.

També es va comptar amb la col·laboració de l'FBI i altres agents, que van aportar informació després de desmantellar importants mercats clandestins de la xarxa fosca, aconseguint detenir en aquesta cooperació a 235 persones i confiscant una gran quantitat de diners falsos de tota Europa. A Espanya l'operació es va saldar amb 18 detinguts confiscant 14.820 euros en bitllets falsos de 50 i 20 euros.

Un lleidatà, entre les set persones detingudes per comprar diner fals a Àustria
comentaris