Els presidents del Pla d’Urgell i Garrigues asseguren que no han estat informats sobre l'Àrea Bàsica Policial

Interior s'haurien de creure més la distribució territorial de Catalunya perquè és la que és, i  el nou equipament no donarà servei a un sol  municipi sinó que ha de garantir la seguretat a 40 municipis de les garrigues i el Pla d'Urgell
Jaume Setó i Rafel Panadés ©JosepAPérez
photo_camera Jaume Setó i Rafel Panadés ©JosepAPérez

Els presidents dels consells comarcals del Pla d’Urgell i les Garrigues, Rafel Panadés i Jaume Setó, respectivament han mostrat el seu malestar amb la Conselleria d’Interior, pel que consideren un menyspreu per la manca d’informació respecte a l’Àrea Bàsica Policial (ABP) que s’està desplegant a Mollerussa.

Xavier Garrós, Sònia Andolz i Marc Solsona amb el projecte de l'ABP ©AjMollerussa 
Xavier Garrós, Sònia Andolz i Marc Solsona amb el projecte de l'ABP ©AjMollerussa 

Segons els presidents comarcals el departament d’Interior encara és hora que els hi comuniqui cap detall ni els convidi a cap dels actes que han tingut lloc al voltant del projecte. El conseller Elena va visitar els terrenys i va presentar el projecte el 15 de juliol del 2021, i més recentment el director Territorial, Xavier Garrós, i la directora general, Sònia Andolz, van parlar del projecte a Mollerussa, a cap dels actes se’ls va convidar.

Els presidents asseguren que tota la informació que tenen respecte a l'ABP és la que els ha arribat pels mitjans de comunicació. Afegeixen que Interior s'haurien de creure més la distribució territorial de Catalunya perquè és la que és, i  el nou equipament no donarà servei a un sol  municipi sinó que ha de garantir la seguretat a 40 municipis (16 al Pla i 24 a les Garrigues).

Els presidents s’han queixat i “esperem que se’ns informi del projecte i del seu desenvolupament, tal com hauria de ser'.

Comentaris