07.08.2022 |

Marc Solsona, sobre el Cas Pegasus: "És vomitiu en termes d'estat de dret"

El secretari general adjunt del PDeCAT i alcalde de Mollerussa és un dels 67 afectats pel sistema d'espionatge del programa Pegasus

Marc Solsona - Oriol Bosch
Marc Solsona s'ha posat a isposició de tots els espiats per si cal "articular cap acció" - Foto: Oriol Bosch
Marc Solsona, sobre el Cas Pegasus: "És vomitiu en termes d'estat de dret"

Marc Solsona, secretari general adjunt del PDeCAT i alcalde de Mollerussa, és un dels 67 afectats pel sistema d'espionatge del programa Pegasus, dissenyat per l'empresa israeliana NSO i que afecta a persones de l'àmbit de l'independentisme, segons ha revelat un estudi de The Citizen Lab, un grup de recerca de la Universitat de Toronto.

Citizen Lab apunta que hi ha "nexes" entre aquest espionatge i "una o més entitats del govern espanyol", que ho hauria fet ja sota el lideratge del govern de coalició de PSOE i Unides Podem

Solsona ha condemnat els fets i ha qualificat aquest ciberespionatge massiu de "ciència ficció", referint-se a les "clavegueres de l'Estat" i remarcant que caldrà demanar explicacions i responsabilitats. "Ens han espiat de manera il·legal i això és escandalós i vomitiu en termes d'estat de dret", ha conclòs.

Solsona s'ha posat a disposició de tots els espiats a través de Pegasus per si cal articular cap acció conjunta, i ha reconegut que no és gens agradable saber que t'han espiat i que el cas corrobora que fa temps que l'estat espanyol no ha fet les coses bé amb els independentistes catalans.

A més de Solsona, a la llista d'espiats per Pegasus hi figuren també el president Pere Aragonès, Artur Mas, l'entorn de Carles Puigdemont i Quim Torra. També dirigents de l'ANC i Òmnium Cultural com Elisenda Paluzie, Jordi Sànchez o Marcel Mauri, a més d'una trentena de membres de JxCat, ERC i la CUP.

Marc Solsona, sobre el Cas Pegasus: "És vomitiu en termes d'estat de dret"
comentaris