13.06.2021 |

Raül Blanco, el teixit empresarial lleidatà ha d'aprofitar el Pla de Recuperació de la UE

Amb el lema, Els fons europeus de recuperació: una oportunitat per a la transformació digital i la reindustrialització de les comarques de Lleida, hi van participar l'empresària Maria Casòliva, la Doctora Olga Martín-Belloso, el Doctor Ferran Badia, Josep Grau i Antoni Siurana, moderats el periodista Lluís Caelles
Jornada #ImpulsemLleida que organitza la Fundació ICG @JosepA.Pérez
Jornada #ImpulsemLleida que organitza la Fundació ICG @JosepA.Pérez
Raül Blanco, el teixit empresarial lleidatà ha d'aprofitar el Pla de Recuperació de la UE

El secretari general d’Indústria i de la PIME del Ministeri d’Indústria, Raül Blanco, obria aquest dimecres les intervencions en la jornada #ImpulsemLleida que organitza la Fundació ICG a través del grup d’opinió i debat Compromesos amb el futur de Lleida. Blanco va assegurar en la seva intervenció que estem davant d’una oportunitat única. La indústria de Lleida, amb sectors com l’agroalimentari o el de les tecnologies de la informació, té empreses i capacitat per aprofitar al màxim les partides del Pla de Recuperació Econòmica i Resiliència que impulsa el Govern de l’Estat a través dels fons de la Unió Europea. Aquests fons, amb un pressupost que arribarà a Espanya de 70 mil milions d’euros, tenen un 23 per cent de la partida reservada per la indústria i les pimes.

Ferran Badia, Maria Casòliva, Lluís Caelles, Andreu Pi, Antoni Siurana, Josep Grau i Olga Martín-Belloso @ICGBlanco va destacar que “la clau d’aquest pla de recuperació és mobilitzar i madurar projectes d’inversió que accelerin la doble transició ecològica i digital”. També va informar que al final d’enguany es recuperaran els nivells d’activitat previs a la pandèmia. En aquesta línia, va esmentar que per al capítol de política industrial hi ha una partida global de 3.782 milions d’euros, mentre que per al capítol d’impuls a la PIME, que inclou l’increment de la mida de les empreses, facilitar la creació d’empreses i guanyar competitivitat, la partida és de 4.894 milions d’euros.

Hi ha una bona part de les empreses de la demarcació de Lleida que tenen moltes possibilitats d’aprofitar el fons europeus

Raül Blanco, va aprofitar l'estada a Lleida per visitar algunes empreses com ICG a Torrefarrera o Alier a Rosselló. i desprès es va traslladar a la sala Leandre Cristòfol de La Llotja, on va obrir el debat Els fons europeus de recuperació: una oportunitat per a la transformació digital i la reindustrialització de les comarques de Lleida, en el que hi van participar l'empresària Maria Casòliva, la Doctora Olga Martín-Belloso, el Doctor Ferran Badia, acompanyats de Josep Grau i el president de la Fundació ICG Antoni Siurana; la taula la va moderar el periodista lleidatà Lluís Caelles.

Públic assistent a la Jornada #ImpulsemLleida @ICGPer la seva part el president de la Fundació ICG, Antoni Siurana va defensar la creació de consorcis mixtos públics privats per a reimpulsar l'economia, i va destacar que ha de ser el sector privat el que lideri la transformació, la reindustrialització i la diversificació econòmica del territori. Siurana va destacar que s'ha de consolidar Lleida com la capital interior de Catalunya, hem de ser un referent, i només l'aconseguirem si les administracions i el sector empresarial treballen units, braç a braç, amb unió i sintonia per assolir el nostre objectiu.

A la jornada hi van assistir al voltant de dues-centes persones, entre elles una important representació de les administracions, del sector empresarial i la societat civil.

Raül Blanco, el teixit empresarial lleidatà ha d'aprofitar el Pla de Recuperació de la UE
comentaris