13.06.2021 |

Lleida, La Seu d'Urgell i Mollerussa representació de Ponent en la Mobile Week Catalunya

La Mobile Week Catalunya 2021, arriba a 18 territoris catalans, una setmana dedicada a apropar la tecnologia a la ciutadania a través de diferents activitats gratuïtes que combinen el format presencial i digital i que es celebrarà les setmanes del 21 al 27 de juny i del 5 a l’11 de juliol, depenent dels territoris
Presentació de la Mobile Week Catalunya 2021 @MWC
Presentació de la Mobile Week Catalunya 2021 @MWC
Lleida, La Seu d'Urgell i Mollerussa representació de Ponent en la Mobile Week Catalunya

Lleida, Mollerussa i la Seu d'Urgell, són les tres poblacions de les comarques lleidatanes que han preparat activitats per la Catalunya i Mobile World. Es tracta de la iniciativa que se celebrarà del 21 al 27 de juny i del 5 a l’11 de juliol , amb objectiu apropar la tecnologia a la ciutadania a través de diferents activitats gratuïtes que combinen el format presencial i digital.

Lleida presentarà en societat el robot Misty, programat per a interactuar i acumular dades en la cura de les persones grans. Mollerussa prepara tallers perquè la ciutadania pugui provar els drons i fer gravacions dels espais icònics del municipi; i a La Seu d’Urgell, el municipi de la demarcació de l’Alt Pirineu, destaca el taller dirigit de robòtica on els participants hauran de completar la construcció i programació d'un robot.

El conseller Puigneró durant la presentació de la Mobile Week 2021El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya i Mobile World Capital Barcelona han presentat aquest dilluns al Palau Reial de Pedralbes de Barcelona el contingut de la Mobile Week Catalunya 2021, que, en aquest tercer any d’existència, arriba a 18 territoris catalans. Una setmana dedicada a apropar la tecnologia a la ciutadania a través de diferents activitats gratuïtes que combinen el format presencial i digital.

La presentació ha comptat amb la intervenció del conseller de Polítiques Digitals , Jordi Puigneró, que ha fet "un reconeixement especial als alcaldes i alcaldesses, als municipis i les comarques que han entès que la tecnologia, és un accelerador del progrés; un aliat imprescindible en la millora de les seves viles i ciutats”. Puigneró també ha remarcat que “la tecnologia, avui, pot permetre millorar, i molt, la governança de les ciutats, però també desenvolupar una nova economia digital que permeti crear oportunitats i arrelar-nos en el territori”.

En la seva intervenció, el CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, ha volgut destacar la importància de que, aquest any, amb Mobile Week Catalunya s’aconsegueixi ampliar la capil·laritat d’un projecte que ha demostrat ser un èxit: “plantegem diferents espais de reflexió, debats integradors i activitats participatives obertes a tothom per connectar les eines que ens ofereix la tecnologia digital amb les inquietuds i necessitats dels ciutadans”. I subratlla que tot això no seria possible sense “l’interès i l’impuls dels ajuntaments i ens municipals que fan créixer la iniciativa”.

Calendari d’activitats per tots els públics

En aquesta edició de la Mobile Week Catalunya hi ha tres temàtiques principals molts enfocades a cobrir les necessitats i inquietuds de la ciutadania: la protecció de la nostra privacitat i dades a Internet, les habilitats professionals digitals que està demanant el mercat i el paper que desenvolupa la tecnologia durant les crisis. El Family Day és una altra de les novetats d’aquest any, una aposta per aprendre sobre tecnologia en família a través de l’entreteniment. Es tracta d’una jornada amb una programació especial per a què nens i nenes i les seves famílies puguin formar-se d’una forma dinàmica i divertida.

Pel que fa a les activitats més destacades de la Mobile Week Catalunya d’aquest estiu, cada territori ha volgut destacar quina serà la seva aposta forta per aquest any.

Lleida, La Seu d'Urgell i Mollerussa representació de Ponent en la Mobile Week Catalunya
comentaris