Mor el propietari de Torrons Vicens, Àngel Velasco

La companyia compta amb prop de mig centenar d'establiments repartits per Espanya i països de tot el món, incloent-hi països tan exòtics com Dubai o Corea, més vuit més en règim de franquícia

L'empresari i pastisser Àngels Velasco, propietari de Torrons Vicens, ha mort aquest dissabte als 73 anys. Velasco va adquirir la companyia d'Agramunt, a l'Urgell, el 2000 i va impulsar-ne el creixement que ha convertit la companyia agramuntina en una marca de referència del món del torró.

Velasco iniciava la seva relació amb el sector l’any 1962, quan va entrar d’aprenent a la pastisseria Prats-Fatjó amb catorze anys. El 9169 fundava les Pastisseries Velasco i amb vint-i-un anys ja tenia el seu primer negoci en una barriada de Sant Boi.

El 1973 impulsava la fàbrica de bombons i trufes gelades Velasco i just l’any 2000 comprava Torrons Vicens amb el seu fill, actual director general de la firma. Els Velasco agafaven, doncs, una empresa fundada el 1775.

El gran èxit de Torrons Vicens ha estat l’estacionalitat. Els Torrons Vicens es venen durant tot l’any, fins al punt que la meitat dels ingressos es generen fora de l’època nadalenca. La companyia compta amb prop de 50 establiments repartits per Espanyai països de tot el món, incloent-hi països tan exòtics com Dubai o Corea, més vuit més en règim de franquícia. 

La marca agramuntina comercialitza més de 300 especialitats entre les quals hi caben tota mena de sofisticacions. Així, el 2013, l’empresa d’Agramunt va establir una aliança amb el xef Albert Adrià que ha donat com a resultat delícies com el torró de formatge, de tòfona blanca, de curri i maduixa i fins i tot de xocolata amb xurros.

Comentaris