Nespresso dóna 117 tones d'arròs obtingut a partir del reciclatge de les seves càpsules de cafè

L'arròs solidari de Nespresso
photo_camera L'arròs solidari de Nespresso

Nespresso, marca pionera i líder en cafè en càpsules, ha donat, per vuitè any consecutiu, a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments tones d'arròs obtingut a partir del reciclatge de les seves càpsules de cafè com a part de la seva iniciativa Arròs Solidari. Aquest any s'ha lliurat la xifra rècord de 117 tones d'arròs, que es distribuiran per Bancs d'Aliments de tota Espanya. 

El projecte Arròs Solidari aprofita el sistema de reciclatge propi de Nespresso per a aprofitar el pòsit de cafè de les càpsules i elaborar un compost agrari que s'utilitza per a conrear arròs al Delta de l'Ebre, a Tarragona. Posteriorment, Nespresso dóna aquest arròs per a repartir-lo entre els diferents Bancs d'Aliments de tot el territori. Iniciat al 2011, Arròs Solidari ha anat creixent any rere any gràcies a la implicació dels consumidors que, anualment, i a través del reciclatge de les seves càpsules, ajuden a que la quantitat de tones d'arròs solidari donat a Banc d'Aliments augmenti. 

Un viatge d’anada i tornada 

El projecte Arròs Solidari funciona gràcies al compromís dels consumidors de Nespresso, ja que el viatge comença quan prenen la decisió de reciclar les seves càpsules de cafè utilitzades. Per a això, compten amb prop de 1.400 punts de recollida de càpsules a Espanya. Des d'aquests punts, distribuïts per tota la geografia, les càpsules utilitzades es traslladen a la planta de compostatge de Jorba, prop de Barcelona, que gestiona Tradebe, companyia líder en gestió de residus.

Quan les càpsules arriben a la planta, i gràcies a un sistema de reciclatge dissenyat especialment per a Nespresso per a aquesta funció, se separa l'alumini amb el què estan elaborades les càpsules de les restes de cafè 

Ariadna Blasco, Corporate Communications Manager de Tradebe. L'alumini, al ser un material infinitament reciclable, es separa i s’incopora de nou al cicle productiu com a producte, contribuint així a l'economia sostenible. D’altra banda, el pòsit del cafè es sotmet al procés de compostatge, i es transforma en un abonament orgànic, ideal per utilitzar amb finalitats agràries.  

Aquest abonament continua el seu viatge al Delta de l'Ebre, a Tarragona. Allà, en un terreny de pràcticament 38 hectàrees, i amb l'ajuda de la Cambra Arrossera del Montsià, s'utilitza aquest compost per a conrear arròs, un producte característic de la zona. “

Gràcies a la implicació dels consumidors amb el reciclatge, any rere any veiem com la quantitat de compost que rebem ens permet obtenir un arròs de gran qualitat

Estem encantats de poder treballar amb Nespresso en un projecte tan il·lusionant i positiu per al medi ambient i la societat’, ha comentat Marcel Matamoros, president de la Cambra Arrossera del Montsià i responsable del sector d'arròs de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.  

Aplicació de l'adob i sembra al Delta de l'EbreÉs sorprenent com un gest tan petit com el de reciclar una càpsula pot tenir una conseqüència tan positiva a la societat, ajudant també el medi ambient. Per això, estem molt contents que, any rere any, la xifra d'arròs solidari continuï creixent i que, entre tots, poguem ajudar a famílies de tota Espanya, ha comentat Miguel Fernández, Director Gerent de FESBAL. 

Durant el període 2009-2016, Nespresso ha invertit més de 3,5 milions d'euros en facilitar i promoure la recol·lecció i el reciclatge de càpsules usades a Espanya, un compromís amb la sostenibilitat que la companyia continuarà desenvolupant com a part del seu pla global The Positive Cup

The Positive Cup, un pla de sostenibilitat global 

La iniciativa Arròs Solidari forma part de l'ambiciós pla global de sostenibilitat de Nespresso conegut com The Positive Cup. Sota aquest nom s'engloben les diferents iniciatives que es desenvolupen a nivell mundial i que busquen garantir la sostenibilitat en tota la cadena de valor de la companyia. Des del país d'origen fins al moment en el que el consumidor gaudeix del seu cafè,

The Positive Cup busca que l'activitat de Nespresso generi un impacte positiu en la societat i el medi ambient  

En aquest sentit, les principals línies de treball d'aquest pla global de Nespresso es centren en el benestar social i l'obtenció del cafè, en la producció, ús i reciclatge de l'alumini, i en la reducció de la petjada de carboni en tota l'activitat, millorant l'eficiència en les operacions de la companyia. 

El cafè que produeix Nespresso a South SudanCom a novetat més recent, Nespresso es convertirà en la primera empresa que utilitzarà alumini d'origen responsable, subministrat per Rio Tinto, per a produir les seves càpsules de cafè i, així, complir amb el compromís que tot l'alumini utilitzat l’any 2020 sigui 100% sostenible. 

El nostre model de negoci ens permet tenir molta incidència en tots els punts de la cadena de valor, com demostra el recent acord amb Rio Tinto. Des dels nostres inicis, hem tingut molt clar que la sostenibilitat ha d'estar present en tot el que fem, a tots els nivells: des del moment en què els caficultors recullen les cireres de cafè fins quan el consumidor gaudeix de la seva tassa perfecta i recicla la càpsula ja usada per a tancar el cercle.

Thomas Reuter, director general de Nespresso Espanya, ha destacat que. gràcies a iniciatives com ‘Arròs Solidari’ o grans projectes com The Positive Cup, i sempre comptant amb la col·laboració dels nostres consumidors, busquem que la nostra activitat pugui tenir un impacte positiu i real al món, tassa a tassa

Federación Española de Bancos de Alimentos (FESBAL) 

La Federació Espanyola de Bancs d'Aliments és una organització sense ànim de lucre que va néixer l'any 1996 per a coordinar les activitats dels 55 Bancs d'Aliments que representa actualment, un com a mínim a cada província. S'encarrega de facilitar l'intercanvi i acostament entre ells, i de les relacions amb els organismes centrals de l'Estat i amb els de la Unió Europea, a més d'impulsar les campanyes de recollida d'aliments a nivell nacional. La Federació signa amb empreses acords de donació i ajudes per a dotar als Bancs de l'equipament necessari per al seu funcionament.  

La seva ajuda, que l'any passat es va traduir en la distribució de 152 milions d'aliments, arriba a més d'un milió i mig de persones gràcies a la col·laboració de més de 3.150 voluntaris, que són l'ànima dels Bancs d'Aliments i sense els quals la seva tasca seria impossible.   

Comentaris