El Palau d'Anglesola participa en el projecte 'SomAquì!' per prevenir la violència masclista

Especialistes i infants han elaborat conjuntament un model d'actuació contra la violència masclista, a partir d'enquestes que s'han dut a terme a professorat i alumnat d'escoles i instituts

Alumnes i docents de l'escola Arnau Berenguer del Palau d'Anglesola @AjPalau
photo_camera Alumnes i docents de l'escola Arnau Berenguer del Palau d'Anglesola @AjPalau

L'Observatori Social de la Fundació 'la Caixa' va presentar aquest dijous els resultats del projecte "SomAquí!', un treball que ha dirigit la Universitat de Girona, i en el qual hi han participat els municipis de Tortosa, Vic i el Palau d'Anglesola.

Especialistes i infants han elaborat conjuntament un model d'actuació contra la violència masclista, a partir d'enquestes que s'han dut a terme a professorat i alumnat d'escoles i instituts

A partir de les dades obtingudes en les enquestes, l'objectiu principal del projecte SomAquí! ha estat la creació d'un model d'actuació útil per als centres educatius a l'hora de contribuir a radicar la violència masclista que infants i joves viuen a les seves llars. L'elaboració s'ha dut a terme amb la col·laboració alumnes de Figueres, Girona, el Palau d'Anglesola, Tortosa i Vic, partint de la base que els infants tenen dret a participar activament en els temes que els afecten encara que siguin sensibles.

Presentació projecte "SomAquí! @Territoris
Presentació projecte "SomAquí! @Territoris

El tema del treball científic que s'ha dut a terme els darrers tres anys, ha estat el paper de la infància i adolescència en la detecció de la violència masclista i el que es pot fer des dels centres educatius. En el transcurs de l'acte es van presentar els resultats de la recerca que mostren que el 10 % d'infants ha viscut una situació de violència masclista a casa seva.

Des del Palau d'Anglesola s'han implicat en el projecte l'escola Arnau Berenguer, el Consell Infantil i el Consellet de Participació Adolescent

Per part dels representants de polítiques de protecció de la infància van participar Aratxa Ribot, Núria Valls, Anna Chillida, i dels promotors del grup de recerca Liberi de la Universitat de Girona, Carme Montserrat i Pere Soler.

Ara cal que els resultats que ha aportat la joventut, l'emprenedoria de tots els equips implicats i la documentació que se n'ha derivat, serveixi per ajudar en l'objectiu: lluitar des dels centres escolars contra tota mena d'abús i adquirir seguretat i confiança en transmetre-ho.

Comentaris