La proximitat i la seguretat, els objectius de les pròximes campanyes per a Unió de Pagesos

D'aquí poques setmanes s'iniciaran les campanyes agràries en zones productores de raïm,  fruita més tardana i cítric
vinya2

Davant les imminents campanyes en zones productores de raïm, de fruita més tardana i del cítric, la seguretat i la contractació de proximitat han de ser factors clau en la gestió de les campanyes agràries ateses les circumstàncies ocasionades per la crisi de la COVID-19.

Unió de Pagesos recorda que la contractació de proximitat ofereix oportunitats laborals a les persones que resideixen en el territori, evita desplaçaments llargs, minimitza la necessitat d'allotjament i ordena la circulació de persones en el territori.

El sindicat agrari considera que en aquests moments és imprescindible una major implicació de les administracions competents en la gestió i el control sanitari de totes aquelles persones treballadores que participaran en les properes campanyes agràries

Unió de Pagesos demana a l'administració establir i fer-se càrrec d'un sistema obligatori de test de detecció de la COVID-19, que doni més seguretat sanitària al sector productor i a les zones i poblacions rurals on es desenvolupa el treball de la collita. 
 
Igualment, Unió de Pagesos també vol corresponsabilitzar als empresaris i treballadors mitjançant un protocol extraordinari per a la gestió de l'actual campanya marcada pel coronavirus. Aquest inclou un qüestionari sobre la salut del treballador i la recomanació per a l'empresari agrari de la conveniència de realitzar proves de test ràpid serològic i proves PCR. 

Unió de Pagesos ha plantejat sempre un model de campanya de contractació responsable laboral i socialment, que incentivi, doni garanties de mà d'obra i doni suport a la pagesia que contracta i que alhora respecti els drets de les persones treballadores

 El sindicat apel·la de nou a la solidaritat entre la pagesia, com  consta que s'està produint dia a dia, en aquells casos que per la crisi actual hi hagi explotacions que es puguin trobar en dificultats. 

Comentaris