06.12.2022 |
Territoris.cat

Reñé es nega a declarar davant dels Mossos i assegura que "en cap cas" es planteja dimitir

El president de la Diputació, Joan Reñé, pujant les escales del Palau de la diputació
El president de la Diputació, Joan Reñé, pujant les escales del Palau de la diputació
Reñé es nega a declarar davant dels Mossos i assegura que "en cap cas" es planteja dimitir

El president de la Diputació, Joan Reñé, en una compareixença davant dels mitjans de comunicació, acompanyat dels vicepresidents de la Diputació de Lleida, diputats i altres persones que li han volgut manifestar el seu suport, ha deixat clar que l'actuació de la diputació lleidatana ha estat sempre i en tots i cadascun dels procediments de contractació i licitacions transparent, pública i ajustada a dret, tal com ratifiquen tots els informes favorables de la intervenció i la secretaria general.

Reñé ha afirmat que la seva conducta personal i institucional ha estat i és irreprotxable i ha assegurat que mai ha rebut comissions ni haver actuat en benefici de ningú, tal com ja havia manifestat ara fa tres anys, segons ha recordat

El president de la Diputació de Lleida i també president de la Vegueria de Lleida del PDeCAT ha exposat que ha col·laborat en tot i per a tot amb la justícia i que ho seguirà fent. En aquest sentit, ha reclamat celeritat en la investigació i en la resolució del procediment per poder així acreditar la seva honestedat. Joan Reñé ha explicat que no és la primera vegada que es troba en aquesta situació per unes acusacions que ha qualificat de falses i absurdes.

El president de l'ens provincial ha manifestat la seva indignació i impotència contra una trama de personatges interessats en desacreditar la seva honorabilitat i la dels seus equips i ha defensat que l'única voluntat és la de servei a la comunitat, a les terres de Lleida i al país

El president de la Diputació, Joan Reñé, compareixent davant dels mitjans de comunicacióReñé ha explicat que els Mossos d'Esquadra l'han anat a buscar a casa per tal que els acompanyés al seu despatx de la Diputació i ha lamentat haver-se assabentat per la ràdio de la seva detenció. Un cop al despatx, la policia ha dut a terme un buidatge d'un ordinador i s'han emportat alguns documents, segons ha informat.

Seguint les recomanacions dels seus advocats, el president de la Diputació ha optat per no declarar davant dels Mossos a la comissaria de Lleida on l'havien traslladat després de la detenció. En aquest sentit, ha dit que el que hagi de dir ho farà davant del jutge, ja que és qui porta la investigació, la qual es troba sota secret de sumari, segons ha recordat. 

Pla mig del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, durant la compareixença que ha ofert després que quedar en llibertat a la comissaria dels Mossos. Imatge del 2 d'octubre del 2018. (Horitzontal)Joan Reñé ha assegurat que, en cap cas, pensa dimitir com a president de la Diputació  perquè no ha fet res mal fet i ha explicat que reprendrà aquest dimecres l'agenda institucional. Així mateix, ha agraït les mostres de suport rebudes durant l'endemà de la seva detenció. Reñé també ha exposat que la resta de persones vinculades a la Diputació  que han estat detingudes aquest dimarts han quedat en la mateixa situació de llibertat que ell.

Reñé es nega a declarar davant dels Mossos i assegura que "en cap cas" es planteja dimitir
comentaris