La gastronomia local lleidatana es donarà a conèixer a través de la Ruta de la Tapa San Miguel, amb la participació de 61 establiments

Food Explorers de ruta Lleida 2018
photo_camera Food Explorers de ruta Lleida 2018

La Ruta de la Tapa de San Miguel comptarà amb un total de 61 establiments d'hostaleria de Lleida que participaran del 7 al 10 de juny i del 14 al 17 de juny a la quarta edició d'aquesta iniciativa. La ruta està organitzada per la Federació d'Hostaleria de Lleida, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida, Turisme de Lleida, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i San Miguel.

Els establiments adherits a la campanya oferiran durant dos caps de setmana, de dijous a diumenge, una tapa dissenyada expressament per l'ocasió, que es servirà acompanyada d'una cervesa San Miguel amb un preu total de 2,50 euros.

​Les creacions que es podran degustar són Sonia (torrada amb base de tomata i ceba caramel·litzada amb un remenat de botifarró), Tosca (pa torrat amb olivada, cruixent de pernil, filet de porc ibèric, formatge brie i melmelada de tomàquet), el Secret de l'Àvia (carn de porc adobada, salsa agredolça i amanida amb pebre) i el Remenat del Destí (torrada integral amb remenat de botifarra, ceba caramel·litzada i ou).

Totes elles han estat dissenyades pel xef Juan Pozuelo i tenen com a objectiu mostrar les tendències emergents que fusionen la cuina tradicional amb la d'innovació.

Un jurat, format per experts de la Federació d'Hostaleria de Lleida, puntuarà la presentació, la qualitat, l'elaboració i l'originalitat de la tapa i seleccionarà entre totes les propostes, la Millor Tapa 2018. A més, el públic podrà valorar les tapes a través de l'app Estamos de Tapas i, d'aquesta manera, assessorar el jurat.

El premi consisteix en el lliurament d'una distinció representativa de l'hostaleria lleidatana i la possibilitat de participar amb estand propi per als tres primers finalistes a la fira Cervisia.

Comentaris