21.06.2021 |
Territoris.cat

Salut confirma la proposta perquè Lleida passi a fase 2 dilluns després d'un descens dels casos

El Departament remarca que cal extremar la vigilància a la capital, el Baix Segrià i la Segarra
Una parada del mercat del Barris Nord de Lleida
Una parada del mercat del Barris Nord de Lleida - Anna Berga (ACN)
Salut confirma la proposta perquè Lleida passi a fase 2 dilluns després d'un descens dels casos

El Departament de Salut confirmarà aquest dijous al Ministeri de Sanitat la seva proposta perquè la regió sanitària de Lleida passi a la fase 2 a partir del 8 de juny, segons han confirmat a l'ACN fonts de la conselleria. Salut ja ho va plantejar dilluns, però condicionat a l'evolució de l'epidèmia. Passats uns dies, la conselleria ha constatat una baixada en la incidència de casos, que ha passat de 38,4 per cada 100.000 habitants del 21 al 27 de maig, a 25,4 del 28 de maig al 3 de juny. A més, les cadenes de transmissió estan identificades i es fa el seguiment del 100% dels contactes.

Tot i això, continuen apareixent alguns casos, motiu pel qual des de Salut es remarca la necessitat de seguir la vigilància, sobretot en tres zones concretes: Lleida ciutat, el Baix Segrià i la Segarra

Després que un augment de casos descartés el pas de Lleida a la fase 2 l'1 de juny, dilluns la conselleria ja va informar que l'evolució era bona i que es considerava que la regió estava en condicions per passar a la fase 2 de desescalada. Tot i això, ho va condicionar a la progressió dels indicadors epidemiològics dels següents dies.

Uns dies després, l'evolució dels indicadors segueix sent positiva i, per això, Salut proposarà al Ministeri de Sanitat que la regió de Lleida passi a la fase 2.

Precaució en tres zones

De fet, tot i que Salut proposarà a l'Estat que aprovi que tota la regió passi a fase 2, el departament té detectades tres zones concretes on consideren que cal extremar les precaucions. Es tracta de la ciutat de Lleida, de la comarca de la Segarra i del Baix Segrià.

En aquests llocs, Salut hi seguirà posant el focus, demana extremar les precaucions i considera que cal seguir reforçant les mesures per al control de l'epidèmia. L'objectiu és seguir amb plans d'acció que ja s'han posat en marxa en àmbits concrets, com ara al sector dels escorxadors o amb els temporers que s'han desplaçat a aquestes zones per treballar a la campanya de la fruita.

Reunió bilateral aquest dijous

El Departament de Salut i el Ministeri de Sanitat celebraran aquest dijous a la tarda una reunió bilateral on la Generalitat traslladarà aquesta proposta per a la regió de Lleida. Tal com es va avançar dilluns, Salut també demanarà que Barcelona i les dues regions sanitàries metropolitanes passin el 8 de juny a fase 2, i que el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran passin a la fase 3.

Salut confirma la proposta perquè Lleida passi a fase 2 dilluns després d'un descens dels casos
comentaris