El sector hostaler critica la gestió de la pandèmia amb les noves restriccions

Comerços i establiments de restauració cerverins abans del confinament
photo_camera Comerços i establiments de restauració cerverins abans del confinament

Davant les noves restriccions anunciades aquest dillns a tot Catalunya per frenar l'expansió de la pandèmia, el sector de l'Hostaleria de Lleida, junt amb altres federacions i associacions hostaleres catalanes, denuncien que el sector "no pot estar a l’expectativa de l’evolució de la pandèmia i de la implantació de les vacunes sense compensacions". Així, en vista que el sector "incideix molt poc amb el nombre d’infectats", exigeixen deixar de "accions més precises" que no sacrifiquin l'activitat econòmica amb una "contundència inútil", com ara, reduir la mobilitat a grups de risc o infectats, com farien en altres països d'Europa.

En aquest sentit, també afirmen que, "a més del model Europeu, que només s’aguanta amb un pressupost per compensar el tancament d’activitats, existeixen altres models que combinen l’activitat econòmica amb la lluita contra la pandèmia".

Les associacions i federacions hostaleres de Catalunya en el seu comunicat:

El nostre sector no pot aguantar tot l’hivern amb aquestes condicions. El Pirineu, un territori fràgil, veu amb indignació com amb una temporada de neu excel·lent, se’n va a norris, tot i que és molt difícil contagiar-se esquiant. Aquesta realitat afecta l’economia de les empreses, però també a la salut psíquica dels treballadors i empresaris que experimenten aquesta sensació

El sector exigeix buscar accions més precises per poder combinar l’activitat econòmica amb la lluita contra la pandèmia i guanyar mobilitat "fins que puguem es pugui gaudir d’un entorn més estable, que el mateix Secretari de Salut ha fitxat al desembre 2021", així com "destinar al sector compensacions d’una vegada". "No oblidem que la Generalitat ha rebut ajuts, entre altres coses per a pimes i autònoms, per valor de 2.000 milions d’euros i ara en rebrà 1.706 més per aquest 2021, que nosaltres no veiem per enlloc", afirrmen.
El sector exigeix també reunions periòdiques amb el Govern i "que es deixi de criminalitzar el sector".

Comentaris